Malaysia skrällde mot Sydkorea – gjorde mål i 105:e minuten

Publicerad 2024-01-25

Sydkorea och Japan såg länge ut att ställas mot varandra i åttondelsfinalen av asiatiska mästerskapen.

Då kvitterade Malaysia i 105:e (!) matchminuten.

I turneringens målgladaste match hittills.

Sydkorea såg ut att vända och vinna dagens dramatiska match med 3–2 och därmed också gruppen. I den 105:e minuten kvitterade däremot Malaysia vilket gjorde att Bahrain istället tog hem gruppsegern och därmed får möta Japan i åttondelsfinal.

Den legendariska tyska fotbollspelaren Jürgen Klinsmann är numera tränare för Sydkorea. Många av frågorna på presskonferensen inför matchen handlade om att det kanske var smartare att inte vinna dagens match för att slippa möta Japan.

– Vi vill inte undvika någon, svarade tysken med ett leende.

Malaysias Romel Morales.

Sena kvitteringen

Malaysia ledde matchen mot Sydkorea med 1–2 efter 83 minuter. Då klev Sydkoreas storstjärnor fram när först PSG:s Kang-In Lee slog in en drömfrispark (dömdes som självmål). På tilläggstid fick laget en straff som Heung-Min Son säkert kunde slå in i burgaveln.

Många trodde matchen var över, även de sydkoreanska spelarna vad det verkar. Då klev inhopparen Romel Morales fram och satte kvitteringen i 105:e minuten. Det var Malaysias första poäng i turneringen och spelarna kunde knappt tro sina ögon.

Nu är det inte klart vilka Sydkorea får möta i åttondelsfinalen, men troligtvis blir det Saudiarabien. Åttondelsfinalerna inleds på söndag den 28 januari.