Bahouis passning till Hamsik: ”Spelar inte så stor roll”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-04-19

Världsspelaren Marek Hamsik ser ut att göra allsvensk debut mot AIK.

Det är inget Nabil Bahoui räds som skickar en passning till storstjärnan.

– Det spelar inte så stor roll faktiskt, säger AIK-mittfältaren.

Följ ämnen
IFK Göteborg

AIK fick en smakstart på den allsvenska säsongen med 2-0-seger mot nykomlingen Degerfors. I omgång två väntar, på pappret, tuffare motstånd i ärkerivalen IFK Göteborg.

– Det blir kul, det är speciellt för fansen också. Göteborg är våra topp-tre rivaler. Det är mycket hype kring dem just nu, vi ska åka dit och försöka ta tre poäng, säger Nabil Bahoui.

Att det varit hype kring IFK Göteborg är ingen underdrift sedan världsstjärnan Marek Hamsik anslöt till klubben. Den slovakiske stjärnan har dragits med skadeproblem och missade premiären när Blåvitt spelade 0–0 mot Örebro. Nu är Hamsik officiellt med i IFK Göteborgs matchtrupp mot AIK och mycket talar för att 33-åringen kommer kunna spela, men enligt Bahoui ändrar det inte mycket i AIK:s förberedelser.

– Det spelar inte så stor roll, faktiskt. Vi fokuserar mest på oss själva. Vi är glada att säsongen är igång på allvar, försäsongen kändes som att den varade i evigheter, säger 30-åringen.

”Har varit jättejobbigt”

Nabil Bahoui fick en drömstart i den allsvenska premiären när han skrev in sig i målprotokollet direkt i segern mot Degerfors. Men den evighetslånga försäsongen AIK-stjärnan talar om har varit motsatsen till en dröm.

– Det har varit upp och ner för mig. Jag körde ganska hårt under vintern i och med att jag var skadad under halva förra säsongen så jag körde lite extra. Sedan kom jag in i försäsongen, då hade vi fem-sex tuffa träningar och träningsmatch på en veckan, berättar Bahoui och utvecklar:

– Jag pushade 100 procent på de fem-sex träningarna, och sedan när träningsmatchen kom så var jag nedtränad. Jag tror att alla försöker göra sitt bästa för att få igång mig, det är stor skillnad mot träningsmatcherna. Jag höll i 70 minuter nu och hoppas hålla lite längre i nästa match.

Har det varit jobbigt att kroppen inte har svarat som du velat?

– Absolut. Det har varit jättejobbigt. Speciellt när man ställer krav på sig själv och det finns alltid krav från omgivningen i en klubb som AIK. Men det är jag inte så orolig över, det är mer mig själv. Jag vill komma upp på den nivån man tror att man kan. Jag brukar säga att en bil har sex växlar och då ligger jag på fyra nu. Det finns säkert två kvar att hämta, säger Bahoui med ett leende.

IFK Göteborg – AIK spelas måndag 19.00

Allt om fotbolls-EM:

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021