Djurgården genar till allsvenskan

Uppdaterad 2014-03-11 | Publicerad 2014-03-10

Caperiotäby försvinner

Djurgården genade sig till ett SM-guld på damsidan i innebandy.

Nu kan man göra samma sak på herrsidan efter ett samarbete med Caperiotäby.

– Det är viktigt att betona att Täby kom till oss, säger Christer Bjellert, ordförande i Djurgården.

Djurgårdens väg in i elitinnebandyn är sannerligen annorlunda.

2010 så slog man sig ihop med damlaget Balrog, tog över Balrogs plats i SSL och vann SM-guld samma år. De två senaste åren har det blivit två SM-brons.

– Jag var inte med i föreningen på den tiden, men vad jag kommer ihåg så var Balrog inte ens intresserade av att ha kvar damverksamheten och i den vevan blev det aktuellt med Djurgården. Sportsligt har det blivit väldigt lyckat, säger Christer Bjellert, ordförande i Djurgården.

”Vi är inne i en process”

Nu siktar Djurgården på att göra samma resa på herrsidan. Om allt går i lås startar ett samarbete med klassiska Caperiotäby som åkte ur SSL i år och som nu får starta om i allsvenskan.

Tanken är att laget ska spela under namnet Djurgården.

– Vi är inne i en process som ska landas och godkännas av flera instanser. Men det är inte aktuellt med samma lösning som med Balrog, så kan man inte göra längre. Man kan inte flytta ett SSL-lag till en annan förening och bara köra på. Nu handlar det snarare om att Täby ska namnändra, säger Christer Bjellert.

”Vi vet inte var det leder”

Djurgården har redan ett herrlag, men som spelar division fyra-innebandy.

Sammanslagningen med Caperiotäby ger en genväg in i allsvenskan.

– Men det är inte vi som tagit initiativet och kontaktat massa föreningar för att ta oss in i allsvenskan eller SSL. Det var Täby som sökte kontakt med oss angående något samgående under Djurgårdens varumärke och vi tyckte det var en intressant tanke, sedan får vi se vad det mynnar ut i samt vad vi får och kan göra, säger Bjellert.

Ni köper er alltså inte in i elitinnebandyn?

– Nej, Täby tog kontakt med oss. Men jag kan förstå att det ser ut så. Och än så länge är det ett förslag som måste prövas, så vi vet inte var det leder.

Följ ämnen i artikeln