”En farlig blandning av dumhet och fåfänga”

Publicerad 2014-07-08

Flera miljoner såg Tour de France i England.

Men folkmassorna skapade problem för cyklisterna – i alla fall när det skulle tas ”selfies”.

– De ser oss inte komma och står där på vägen, det är farligt, säger walesaren Geraint Thomas.

Tour de France är tillbaka i Frankrike. Men dagarna i England blev en publiksuccé. Fem miljoner uppskattas ha sett de tre etapperna. Men publiktrycket har inte bara varit positivt.

På de smala vägarna mellan Cambridge och London har åskådarna tillåtits att komma nära cyklisterna. Så nära att ”selfies” har blivit ett problem för åkarna.

– Det värsta är när folk har sina ryggar mot klungan och tar selfies. Det var några stycken. De ser oss inte komma och står där på vägen, det är farligt, säger walesaren Geraint Thomas som kör för Sky-stallet.

”En farlig blandning av dumhet och fåfänga”

Måndagens etappvinnare, Marcel Kittel, är inne på samma spår.

– Några åskådare stod mitt i vägen och tog bilder. Sedan är de den där klassiska där alla på vägen flyttar sig när klungan kommer, men de lämnar mormor i rullstol. Vi är väldigt glada att de är där och det var en fantastisk publik, men de måste stanna vid sidan av vägen, säger han enligt CNN.

Amerikanen Tejay van Garderen tar det ett steg längre. 

”Det är en farlig blandning av dumhet och fåfänga att stå mitt på vägen med ryggen vänd när 200 cyklister kommer mot dig bara för att ta en selfie. #tänk”, skrev han på Twitter.

Tour de France fortsätter nu med de resterande etapperna i Frankrike. Italienaren Vincenzo Nibali har den gula ledartröjan.

Följ ämnen i artikeln