Klart: Ekdahl Du Rietz är tillbaka

Publicerad 2018-03-02

Kim Ekdahl Du Rietz, 28, är tillbaka i handbollen.

På fredagen presenterades han av Rhein-Neckar Löwen.

– Det känns fullständigt surrealistiskt, säger svensken.

Följ ämnen
Handboll

Nyheten slog ner som en bomb på onsdagen.

Enligt samstämmiga uppgifter skulle Kim Ekdahl Du Rietz, 28, återvända till handbollen, som han förra året plötsligt valde att sluta med.

Ryktena gjorde gällande att han skulle göra comeback i tyska Rhein-Neckar Löwen och på fredagen presenterades han också av den tyska mästarklubben.

– Det är fullständigt surrealistiskt att vara tillbaka, säger han på en presskonferens.

Skänker bort pengarna

– För ett par dagar sedan var jag i Frankrike och sen gick det snabbt att skriva på kontraktet och komma tillbaka till mitt gamla liv. Jag kan knappt tro att jag är tillbaka i hallen, fortsätter han.

Kontraktet gäller säsongen ut.

– Jag har saknat gemenskapen. Jag hoppas att många är glada att jag är tillbaka och det är det som betyder något för mig. Men jag måste säga att jag inte har saknat handbollen särskilt mycket. Men att få vara här i tre månader är ett fint äventyr och det är riktigt spännande, säger Ekdahl Du Rietz, som berättar att han kommer skänka bort pengarna han tjänar.

– Jag vet inte vart jag ska skänka pengarna men jag kommer att fråga fansen vad de tycker så det får vi återkomma till. För mig är det en möjlighet att göra något bra för en sak jag tror på. Anledningen till att jag är här är att jag vill hjälpa klubben. Jag älskar det här laget, lagkamraterna och alla runt laget. Fansen, arenan och föreningen.