”När chefen säger det blir det så”

Publicerad 2023-11-14

Robin Olsen har varit osäker på sin framtid i landslaget. 

Men nu ser målvakten ut att fortsätta. 

– Jag är inte klar, säger han. 

När det blev klart att Sverige missar EM sa Robin Olsen att han var osäker på sin framtid i landslaget. Men efter lite betänketid ser målvakten ut att ha landat i att han inte är redo att tacka för sig än. 

– Man har pratat lite där hemma och som jag sa sist så väntar vi vårt tredje barn. Vi får se, det är ett bra tag till nästa samling och det kan hända mycket. Men frågar du nu och jag måste ge ett besked så är jag inte redo att lämna. Det har gått så bra när jag har spelat och det är kul. Man måste såklart ta hänsyn till familjen, men måste jag välja nu så är jag inte klar, säger han och fortsätter sedan. 

– Jag är inte klar och jag tror att frugan hemma också vill att jag ska fortsätta. Då blir det så, när chefen säger det blir det så.

Robin Olsen fortsätter i landslaget

”Betyder oroligt mycket”

Det enda som ser ut att kunna stoppa Olsen från en fortsättning är att familjepusslet på hemmaplan inte går ihop.

– Det är väl att alla tre barnen gör kaos där hemma medan jag är borta. Jag vet faktiskt inte, jag tror inte att jag är klar här. 

Olsen har under sin karriär fått begränsat med speltid i klubblaget, men alltid levererat i Blågult. Det gör landslaget extra viktigt för honom.

– Det betyder otroligt mycket. Jag kan känna själv att jag visar det under matcherna också att det betyder mycket för mig. Det är svårt med speltid där hemma i klubblaget och att ändå komma hit att prestera är den motivationen jag har.

Målvakten vill gärna ge Janne Andersson ett bra avslut i de två återstående EM-kvalmatcherna mot Azerbajdzjan och Estland.

– Det är speciellt. Tråkigt. Speciellt för mig som har varit med alla samlingar utom en som jag missade på grund av en axelskada. Jag har kommit hit skadad, så mycket har det betytt för mig. Det är två viktiga matcher för att ge dem det bästa avslutet vi kan.