Federer drar sig ur Franska Öppna

Uppdaterad 2017-05-26 | Publicerad 2017-05-15

Roger Federer drar sig ur Franska Öppna.

35-åringen har bestämt sig för att skippa grussäsongen helt och lägga allt krut på Wimbledon.

”Det känns som att det är bäst för mig”‚ skriver han i ett uttalande.

Roger Federer har gjort dundersuccé i inledningen av den här säsongen.

Han rivstartade året genom att vinna sin 18:e Grand Slam-titel (i Australian Open) och vann därefter både Indian Wells och Miamis Masters 1000-turneringar.

Turneringen i Miami avgjordes i början av april och var den senaste som Federer spelade. Han har ännu inte spelat någon grusturnering – och nu kommer förklaringen.

”Är bäst för mig”

Han ställer in hela grussäsongen och avstår således årets andra Grand Slam, Franska Öppna.

”Med vemod har jag bestämt mig för att inte ställa upp i Franska Öppna. Jag har jobbat väldigt hårt både på och utanför banan den senaste månaden men eftersom jag planerar att spela på ATP-touren i många år framöver så känner jag att det är bäst för mig att skippa grussäsongen helt det här året och börja förbereda mig för grässäsongen”, skriver Federer i ett uttalande.

”Kommer sakna fansen”

Han låter dock hälsa att han planerar att komma som vanligt nästa år.

”Jag har fått en fantastisk start på den här säsongen men jag måste ta hänsyn till spelschemat och min framtida karriär. Därför har jag, tillsammans med mitt team, kommit fram till att det inte vore så klokt för mig att byta underlag för en grusturnering, med hänsyn till resten av säsongen. Jag kommer att sakna fansen i Franska Öppna som alltid har stöttat mig och jag ser fram emot att komma dit nästa år”, skriver Federer.