Viktor ”Isildur1" Blom med i topp i Bahamas

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-10

Slåss om 105 miljoner kronor

BAHAMAS. Viktor "Isildur1" Blom gjorde en strålande startdag i Pokerstars Caribbean Adventure (PCA) och återfinns på plats 55 med klart slagläge inför fortsättningen.

Bäste svensk är dock Oliver Nilsson – tre placeringar före superstjärnan.

I ett rekordstort fält på Bahamas får vinnaren hela 2,3 miljoner dollar – 16 miljoner kronor.

647 spelare återstår av de 1 560 som inledde PCA Main Event på lyxresorten Atlantis på Bahamas. Enligt chipcounten på Poker.se är sju av dem svenskar. Bäst av alla springer Oliver Nilsson. Han finns på plats 52 med en rejäl stack, 143 600, vilket ger honom ett kanonläge inför fortsättningen.

Kanonläge har även superstjärnan Viktor "Isildur1" Blom, som skuggar Oliver Nilsson i svensktoppen på en 55 plats med 141 900 i marker. Övriga svenskar är Erik Backlund, Ferit Gabriellson, Christer Björin, Robert "Dödarn" Lux och Carl-Oscar Gustafsson.

Ivey är kvar

I övrigt var det tungt för många av de stora namnen. Stjärnor som Daniel Negreanu, Jason Mercier, Vanessa Selbst, Phil Laak och världsmästaren Jonathan Duhamel har redan fått tacka för sig.

Men det betyder inte att det saknas stora namn. Chris Moneymaker, Liv Boeree och framförallt Phil Ivey är till exempel fortfarande i spel.

Turneringen, som ger motsvarande 16 miljoner kronor till vinnaren och har hela 105 miljoner kronor i potten, återupptas klockan 18.00 under måndagen, svensk tid.

Följ ämnen i artikeln