Modedesignern vann SM-tävling

Publicerad 2013-10-21

25-åriga Diana Svensk har gått från "Årets unga företagare” till pokerproffs – på ett halvår

Diana Svensk vid pokerbordet

MALTA Så sent som förra året fick hon pris för årets unga företagare för sitt klädmärke "Svensk".

Sen upptäckte 25-åriga Diana Svensk pokern och gjorde blixtsnabbt en rejäl proffssatsning – en satsning som redan lett till turneringsseger på SM.

– Jag skäms för att säga hur mycket jag spelar, jag kommer framstå som en riktig speltorsk, säger hon och skrattar.

Designern Diana Svensk startade sitt modeföretag "Svensk" 2008 när hon bara var 19 år gammal och har i stort sett på egen hand byggt upp ett märke som säljs över hela världen.

Förra hösten var hon en av dem som prisades som årets unga företagare, en tredjeplats fick hon, på Företagarnas branschgala i Blå Hallen.

Men sedan dess har mycket hänt.

Diana Svensk satsar fortfarande stenhårt på sitt märke, men i början på 2013 upptäckte hon pokern och den har tagit en minst sagt stor del av hennes tid sen dess.

"Spelade morgon till kväll"

– Jag har bara spelat poker sen i februari ungefär. Jag kom in på det genom ett nätverk för kvinnliga vd:ar och affärskvinnor. Där träffade jag Lina Olofsson (ordförande för Svenska Pokerförbundet), vi klickade direkt och på den vägen är det. Jag åkte med henne till EPT London i våras, jag var i Las Vegas i somras och spelade en del och så nu SM på Malta då, säger hon.

Du vann en SM-turnering trots att du upptäckte poker för bara ett halvår sen. Hur mycket har du spelat egentligen?

– Jag skäms för att säga hur mycket jag spelar, jag kommer framstå som en riktig speltorsk, haha. Men jag var i Las Vegas i två månader i somras och då spelade jag poker från att jag vaknade på morgonen till det att jag gick och la mig på natten. Varje dag. Jag lärde känna lite folk vid bordet och min sista kväll tyckte de att vi skulle gå ut och festa, men jag ville verkligen inte och gick till ett annat casino i stället.

– Men det är typiskt mig, när jag fastnar i nått så gör jag det rejält. Det blir ganska intensivt. Jag lägger ner mycket tid på att spela, läsa böcker och bloggar, prata händer… Jag vill verkligen lära mig så mycket som möjligt. Och jag älskar att spela poker!

"Tre månader i Vegas"

Och Diana Svensks närmaste framtid kommer att innehålla minst sagt en hel del poker den också. Närmast väntar vad som måste kallas en riktig proffssatsning.

– Jag har varit inne i en ganska intensiv period med "Svensk" nu så det har blivit lite mindre spel. Men det arbetet är ganska säsongsbetonat så det är betydligt lugnare nu framöver. Vilket betyder att jag kommer spela väldigt mycket poker igen.

– Nu ska jag åka till Sydafrika och spela WPT Johannesburg, jag blir kvar där till årsskiftet tror jag och jag är egentligen där för att spela poker. Sen blir det Las Vegas och jag tänkte vara där i tre månader den här gången, maj, juni och juli.

Du verkar se pokern som mer än en hobby…

– Alltså, jag har väldigt mycket kvar att lära men jag är seriös med det här. Jag är stenhård med min cash game-rulle och tror att det är mycket möjligt att kunna leva på pokern, även om jag kommer fortsätta att satsa på "Svensk" också.

– Sen när det gäller turneringarna är jag inte lika seriös, när jag vann sidoeventet här på SM köpte jag in mig i high-rollern för de pengarna. Jag gillar att ta ett skott ibland.

Följ ämnen i artikeln