”Tillåt mig att kräkas i munnen”

Publicerad 2013-12-03

Spelbolaget säljer poker med lättklädda modeller – sågas av svenska profilen

Danske Spil ska locka nya spelare till pokerborden – då satsar det statliga spelbolaget på konceptet "Babe Poker" med lättklädda bikinimodeller.

Nu totalsågas det danska initiativet av Svenska Pokerförbundets (SvePof) ordförande Lina Olofsson.

– Hur kan ett seriöst pokerbolag nedlåta sig till att göra något liknande, säger hon.

Konkurrensen på spel- och pokerbranschen är hårdare än någonsin och marknadscheferna försöker ständigt övertrumfa varandra i sina försök att locka nya kunder till sajterna.

"Smutsar ner pokern"

I Danmark har man valt att resa tillbaka i tiden för att locka nya kunder till pokerborden. Danske Spil, alltså landets statliga spelbolag, har introducerat turneringsserien "Babe Poker" som i stort sett går ut på att ett gäng danska glamourmodeller ställer upp i ett gäng turneringar där var och en kommer att ha en bounty på sig. Detta marknadsförs naturligtvis med lättklädda bilder på modellerna i fråga.

Lina Olofsson, ordförande för SvePof, sågar kampanjen och menar att liknande initiativ är direkt skadliga för pokern.

–  Helt ärligt så smutsar det ner pokern och om vi vill att den ska bli mer accepterad i gemene mans ögon så är det just sånt här som måste bort. Ska poker accepteras som något som kan jämställas med bridge och schack så fattar väl vem som helst att detta inte funkar, skriver hon ett inlägg i Superbloggen på Sportbladet Poker.

"Någon har dålig koll"

Lina Olofsson säger också att kampanjen är förlegad, och att hon hoppas att det beror på okunskap.

– Är vi tillbaka till 2005? Tillåt mig att kräkas lite i munnen. Hur kan ett seriöst pokerbolag nedlåta sig till att göra något liknande? Jag får dra slutsatsen att de tagit in en ny marknadschef som har lite dålig koll. Någon som fortfarande ser på poker på ett sätt som vi andra seriösa har arbetat i åratal på att försöka städa bort.

Läs hela Lina Olofssons inlägg i Superbloggen här.

Följ ämnen i artikeln