Haas F1: Nikita Mazepin har agerat avskyvärt

Uppdaterad 2020-12-10 | Publicerad 2020-12-09

För mindre än tio dagar sedan presenterades Nikita Mazepin som förare för Haas F1.

Nu är skandalen ett faktum.

I sina egna sociala kanaler har han publicerat en video där en kvinna utsätts för sexuellt ofredande. Haas F1 team anser att hans agerande är avskyvärt.

Följ ämnen
Formel 1

På videon syns tydligt att en en ung kvinna som sitter i baksätet av en bil utsätts för sexuellt ofredande. Enligt uppgifter till bland annat Motorsporttotal är det Mazepin som sitter i passagerarsätet fram och sträcker bak sin arm för att röra vid kvinnan. Handen griper tag i hennes bröst. Detta sker samtidigt som bilen fortsätter att köra längs gatorna i Abu Dhabi.

Även om videon har raderats från Nikita Masepins sociala medier finns den kvar på olika forum online och hans framtida arbetsgivare reagerar kraftigt.

– Haas F1 Team accepterar inte det beteende som Nikita Mazepin visar upp i den video som nyligen publicerades på hans sociala medier. Dessutom anser Haas F1 Team att det är avskyvärt att videon faktiskt publicerades på sociala medier, twittrar teamet i ett uttalande.

”Avskyvärt av Mazepin”

Nikita Masepin från Ryssland slutade femma i Formel 2, supportserien närmast Formel 1, den gånga säsongen. Hans pappa har stöttat hans karriär med enorma summor och länge arbetat hårt för att sonen ska få en plats i Formel 1. Den 1 december presenterades han som ny förare i amerikanska Haas F1 och ett par dagar senare fick han sällskap av Mick Schumacher, mästare i Formel 2 och son till F1-legendaren Michael Schumacher.

Om Mazepins agerande i Abu Dhabi får några konsekvenser för hans fortsatta karriär är ännu oklart.

– Ärendet hanteras internt och inga ytterligare kommentarer görs i nuläget, skriver Haas F1 team på twitter.

Mazepin har bett om ursäkt offentligt. Han publicerar ett inlägg på sina sociala medier där han bland annat skriver:

– Jag vill be om ursäkt för mina senaste handlingar, både för mitt eget opassande beteende och det faktum att det publicerades på sociala medier.

Han är ledsen för det och för att han skämt ut Haas F1-team.

– Som F1-förare måste jag bete mig på ett passande sätt och jag förstår att jag har gjort många människor, inklusive mig själv, besvikna. Jag lovar att jag jag ska lära mig av det som har hänt.

Formel 1 avslutar säsongen i Abu Dhabi på Lucia.

Russel slogs blodig - F1-bloggen med snacket inför Abu Dhabi GP

Följ ämnen i artikeln