Ronaldos erkännande: Betalade 3,6 miljoner

Publicerad 2019-08-19

Cristiano Ronaldo slipper åtal efter våldtäktsanklagelserna.

Men i nya dokument erkänner stjärnan nu att han betalade Kathryn Mayorga 3,6 miljoner kronor för att hon skulle vara tyst.

I slutet av juli kom beskedet att Cristiano Ronaldo slipper åtal efter anklagelserna om en våldtäkt under 2009. Den rättsliga processen pågår dock fortfarande efter att Kathryn Mayorga stämt Ronaldo på 1,9 miljoner kronor för juridiska skador. 

Ronaldo har försökt få fallet avskrivet eftersom parterna har haft en bindande överenskommelse och lämnat in nya dokument till rätten som visar hur mycket han betalat Mayorga för att hålla tyst. Der Spiegel har tidigare skrivit att stjärnan gav Mayorga 2,7 miljoner kronor 2010 för att hon inte skulle gå vidare med sina anklagelser mot honom.

Inte ett erkännande

Enligt TMZ erkänner Ronaldo nu att han betalade Mayorga 375 000 dollar, motsvarande 3,6 miljoner kronor för att tysta henne. 

”Mr Ronaldo betalade målsäganden 370 000 dollar och båda parterna enades om att vara bundna till ett sekretessavtal”, står det i de nya dokumenten som skickats in till rätten av Ronaldos juridiska team. 

Stjärnan säger dock också i dokumenten att pengarna inte är ett erkännande utan bara kostnaden för att hålla händelsen borta från media. 

Följ ämnen i artikeln