Poromaas formbesked – efter mörka tiden

Uppdaterad 2022-01-10 | Publicerad 2022-01-08

William Poromaa har en tuff tid bakom sig.

Nu visade han fin OS-form i Smart Energy Cup i Falun.

– Det var nog det bästa loppet jag gjort under säsongen, säger William Poromaa i DT:s sändning.

William Poromaa imponerade stort i Falun när han tog hem segern i 15 kilometer klassisk under lördagen. Han stod för en fin insats och visade starkt formbesked inför kommande OS.

– Jag hade en tuff öppning och tänkte att det skulle bli tufft. Men det kändes överraskande lätt. Det har varit tufft träning men det kändes väldigt bra. Det var nog det bästa loppet jag gjort den här säsongen. Det var ovant att pusha sig själv när man är så trött, men det gick bra, säger William Poromaa i DT:s sändning.

Mörka tiden

William Poromaa missade delar av säsongsuppladdningen på grund av sjukdom. han har haft problem med sina luftrör och fick lämna lägret i Val Senales tidigare i oktober, och han missade senare också världscupspremiären i Gällivare.

Han kunde knappt tävla på en och en halv månad och säsongsuppladdningen spolierades.

– Det har varit tunga dagar och jag har varit på mörka platser hemma. Man känner sig inte direkt som en elitidrottare när man spelar tv-spel tio timmar om dygnet. Då är det långt till verkligheten.

Det gick så långt att Poromaa tvivlade på sin skidframtid.

– Jag tränade ingenting och gick bara hemma. Man orkade inte ens bry sig till slut och började nästan fundera på vad man skulle göra i stället för skidor. 

Följ ämnen i artikeln