Hanna Öberg drog på sig straffrunda

Publicerad 2024-02-15

NOVE MESTO. Det blev en ny medaljmiss för Sverige i skidskytte-VM.

Hanna Öberg drog på sig en straffrunda i sista skyttet i singelmixedstafetten.

– Det var inte alls bra, säger hon.

När Norges Ingrid Landmark Tandrevold drog på sig en straffrunda öppnade kampen om en pallplats upp sig för Sverige, som låg fyra inför sista skyttet.

Men Hanna Öberg drog på sig en bom och missade sedan alla (!) sina extraskott.

– När jag kommer in där ser jag att Tandrevold har en bom och märker att Vitozzi skjuter en snabb nolla. Så jag kommer in och vill gärna haka på så gott det går. Det slinker ut en för mycket och då tappar jag det lite, för att jag inser att chansen är borta. Jag är inte alls nöjd med jobbet jag gör med reservskotten på sista skyttet, säger Öberg.

”Alldeles för dåligt”

Du gick all in?

– Ja, det skulle jag vilja säga.

Kan du ångra det efteråt?

– Jag gillar inte det där med att man ska chansa egentligen. Jag tycker man ska göra sitt jobb. Men det var genomgående lite för mycket bom i dag. För vi har verkligen farten i spåret för att vara där uppe.

Öberg sågar sin egen hantering av extraskotten i sista skyttet.

– Jag gör det alldeles för dåligt. Och det är som att jag bara slänger i väg det sista reservskottet. Det var inte alls bra. Sedan tycker jag ändå att jag gör det jag kan på sista varvet för att vi ska få en så bra placering som möjligt, säger hon.

Sämst av alla

Sverige slutade på fjärde plats och bommade flest skott av alla 23 lag som tog sig i mål. Endast Litauen som blev varvat sköt sämre än Sverige som bommade tolv skott och drog på sig en straffrunda på åtta skytten.

Enda gången som Sverige sköt fullt i tävlingen var på Sebastian Samuelssons andra stående skytte.

– Det spelar ingen roll hur mycket man bommar. Det spelar roll hur mycket tid man lägger på vallen och hur fort man tar sig från A till B. Och vi är fyra i dag. Men det är klart att om vi ska vinna eller ta medalj behöver vi träffa några skott till. Hur vi sköt i jämförelse med lagen som var sämre än vi bryr jag mig inte om, säger Samuelsson.

Frankrike vann ett överlägset guld och där bakom tog Italien och Norge silver och brons.