Avslutar tenniskarriären som 27-åring

Wimbledon blir sista tävlingen

Uppdaterad 2023-07-13 | Publicerad 2023-06-20

I september var hon världstvåa.

Som 27-åring meddelar Anett Kontaveit nu att hon avslutar tenniskarriären på grund av en skada i ländryggen.

– Tennis har gett och lärt mig mycket och jag är mycket tacksam för det, skriver hon på Instagram.

Att karriären skulle ta slut vid 27-års ålder var inte planen. Men Anett Kontaveit tvingas lägga ner sin tennissatsning, då hon lider av degeneration av diskarna i ländryggen.

– Detta tillåter inte fullskalig träning eller fortsatt tävling. Det är därför omöjligt att fortsätta på toppnivå inom en sport med så hög konkurrens, skriver Anett Kontaveit på sin Instagram.

Kontaveit har lidit av sin ryggskada i flera år. Förra året tvingades hon avsluta säsongen i oktober, och behövde tidigare i år ta ett två månader långt uppehåll från tennisen.

Innan hon lägger racket på hyllan kommer Kontaveit göra ett sista framträdande.

– Jag är redo för nya utmaningar efter mitt sista försök som professionell tennisspelare – att njuta av spelet och tävla så hårt jag kan under Wimbledon, skriver hon.

Anett Kontaveit

”Viktigt för mig”

Estländaren tillägger att hon är stolt över att ha fått representera sitt hemland.

– Det har varit viktigt för mig att ta den estniska flaggan till tennisplanerna och att jag fått chansen att spela framför mina supportrar och över hela världen.

Kontaveit var så sent som i september rankad världstvåa, och har vunnit sex WTA-turneringar och ITF Circuit elva gånger. 27-åringen har i en grand slam-turnering som längst tagit sig till en kvartsfinal.

Hennes senaste tävling var Franska öppna, där hon åkte ur i första omgången.

Wimbledon äger rum 3–16 juli i London.

Följ ämnen i artikeln