Har spelat bort 110 miljoner kr

Publicerad 2014-03-24

Gus Hansen talar ut om jätteförlusterna: ”Kanske dags att ta en paus”

Han är tidernas största förlorare i onlinepoker med ett dokumenterat back på motsvarande 110 miljoner kronor.

Och nu börjar till och med Gus Hansen bli trött på att få stryk.

– Kanske är det dags för en längre paus, säger han.

Gus Hansen, 40, är en av pokerns verkliga pionjärer men för dansken har det, åtminstone när det kommer till onlinepoker, de senaste åren främst handlat om hans nästan osannolika förluster.

Under 2013 slog han någon slags nytt bottenrekord och lyckades backa 8 461 472 dollar eller 54 miljoner kronor vid Full Tilt Pokers highstakesbord enligt trackingsajten Highstakesdb.com.

"Fokusera på mig själv"

Totalt är han, till och med söndagen den 23 mars 2014, back 17 118 557 dollar eller 110 miljoner kronor online vilket är överlägset värst från ett enda konto sen Highstakesdb började tracka nätresultat 2007.

Gus Hansen har klarat av att täcka sina enorma förluster genom åren, dels tack vare sina livevinster men också med hjälp av investeringar och stora vinster i backgammon på högsta nivå.

2014 har tyvärr inte börjat ett dugg bättre. Gus Hansen har backat 2 245 812 dollar eller 14,4 miljoner kronor vilket gör att han är världssämst även i år. Och nu säger dansken till tyska Pokerzeit.com att det kanske är läge för ett brejk från spelandet.

– Jag har varit i en svacka ganska länge så jag måste försöka ignorera de dåliga resultaten och fokusera på mig själv. Kanske är det dags för en längre paus, säger han.

"Kan inte absorbera förlusterna"

Enligt Gus Hansen beror förlusterna till stor del på att han "förmodligen är sämst i världen på att välja spel" och han erkänner också att de gigantiska förlusterna börjar bli ett verkligt problem.

– Jag försöker att tjäna extra pengar men till slut kan jag inte längre absorbera förlusterna. Dessutom är det väldigt få människor som kan spela om så mycket pengar, säger han.

Följ ämnen i artikeln