Skickar hälsning till Luleå-fansen

Publicerad 2013-12-04

”Vi är lika frustrerade som ni, men vi ska vända det här”

Luleås svacka blir allt djupare.

Efter förlusten mot Leksand skickade Janne Sandström en hälsning till fansen.

- Vi är lika frustrerade som ni, men vi ska vända det här, säger backveteranen.

Leksand kvitterade med 24 sekunder kvar och knep sedan extrapoängen i förlängningen genom mål av Johan Ryno.

Norrbottningarna tappade fem ledningar under november och nu kom första i december. Svackan börjar bli allt djupare för fjolårets SM-finalister.

- Det är jäkligt frustrerande. Jag tycker att vi spelar väldigt bra fram till den sista minuten. Fram till dess skapar de egentligen ingenting, säger Jan Sandström och fortsätter:

- Det är alldeles för jävla dåligt. Vi spelar alldeles för blekt framför egen kasse. Det är bara så. Vi pratar och pratar och pratar. Alla försöker, men vi måste upp helt enkelt.

Ni har spelövertaget, men lyckades ändå inte knyta säcken?

- Jag var helt säker på att vi skulle vinna i dag med tanke på det spelarövertag vi hade. Det kändes säkert, det gjorde det.

Är frustrerande

Hur är känslan i laget?

- Vi har fortfarande en bra känsla i laget. Alla där inne vet vad vi kan men just nu är det såklart frustrerande killar där inne, säger Sandström och sneglar mot omklädningsrummet.

Sätter det sig i huvudet ?

- Det är mer att man blir jävligt förbannad. Snart är det ny match igen så man får inte gå och grubbla för länge när man förlorar och man får inte vara för glad när man vinner.

Vad säger du till fansen som är besvikna?

- Vi håller med och jobbar varje dag för att jobba in en trepoängare. Vi är lika frustrerande som dem, men vi ska vända det här.

”Kul att han är tillbaka”

Johan Fransson var tillbaka efter sin knäskada som hållit honom borta i en och en halv månad. Backen gav Luleå ledningen i slutet av andra perioden i powerplay och hade mest istid i laget (24:30 minuter)

- Det är kul som fan att han är tillbaka. Det är vår förstaback och en kille som vi behöver. Det är bara att kolla på honom i dag. Han har inte spelat match på sex-sju veckor och ändå...ja, du ser ju själv. Han ger oss en extra dimension, säger Sandström.