Slutspelskungen slog till igen

Publicerad 2012-03-29

Dalen till semifinal – efter sex misslyckanden

Norske stjärnan Ketil Kronberg är slutspelets kung så här långt.

Han låg bakom de fyra första målen när Dalen vann med 5-2 mot Caperiotäby vilket innebar första semifinalavancemanget på sex år.

Just nu är det hur kul som helst att spela, säger poängkungen.

Det har talats om att ett kvartsfinalspöke jagat Dalen som åkt ut i just kvartsfinal de sex senaste åren.

Men i år besegrade Umeålaget spöket och det kan man tacka uppvaknade stjärnan Ketil Kronberg för.

Norrmannen, som återvände till SSL den här säsongen efter att ha varvat ner i Norge, är slutspelets store kung så här långt. Kronberg låg bakom de fyra första målen i 5-2-segern mot Caperiotäby som innebär 3-1 i matcher och en semifinalplats.

Och det var inte vilka mål som helst Kronberg regisserade.

Han sköt 1-0 med ett distinkt skott i slottet och levererade sedan tre öppnande assistpoäng och totalt har det blivit nio mål och 15 poäng på fyra kvartsfinalkamper.

– När man aldrig blir trött och kan jobba och jobba och löpa och löpa utan att bli trött, samtidigt som hela laget spelar bra, så är det otroligt roligt att spela, säger Kronberg till TV4 Sport.

– Just nu går allt med automatik, allt sker på instinkt. När det går trögt tänker man för mycket, men nu flyter det bara på.

Och nu är laget alltså i semifinal för första gången sedan 2005.

– Ska man klämma sig in bland de fyra bästa lagen så måste man vara otroligt bra. Det är ett nålsöga att ta sig igenom, men nu är vi där, säger Ketil Kronberg som inte räds kommande motståndare.

– Vi är redo, säger han.

Bortaplanstrenden fortsätter mellan outsidern Warberg och favoriten Pixbo Wallenstam.

Warberg såg dock ut att bryta trenden då man hade ett 3-2-övertag inför den sista perioden hemma i Sparbankshallen, men Oskar Henriksson sköt 3-3 för Pixbo innan sylvasse Emil Julkunen gjorde både 4-3 och 5-3, och till slut kunde Pixbo vinna med 6-5.

Därmed tvingar göteborgarna fram en femte och avgörande match som spelas på söndag.

Helsingborg fortsätter att streta emot serietrean och kvartsfinalfavoriten Falun.

Trots att skåningarna låg under med 3-1, 4-2 och 5-4 så lyckades man vända och vinna med 6-5. Zorro-specialisten Daniel Johnsson gjorde både 5-5 och 6-5 i den sista perioden vilket avgjorde matchen.

Den femte och avgörande kvartsfinalmatchen spelas i Falun på söndag.

Följ ämnen i artikeln