Otäck stavolycka i Diamond League

Publicerad 2018-08-31

Kurtis Marschall  skadade foten illa.

Det är bara en vecka sedan Filip Gyllensten fick en fraktur på höften efter en stavolycka på SM.

På kvällens Diamond League-final gick det illa på nytt. Den här gången för australiensaren Kurtis Marschall som skadade foten i en otäck landning utanför mattan.

Det är exakt en vecka sedan Filip Gyllenstens SM gick från medaljkamp till en fraktur på höften efter att han landat utanför mattan på 5,11.

En ovanlig typ av olycka – men som redan nu fått en efterföljare på högsta nivån.

Diamond League-finalen hade precis börjat när australiensaren Kurtis Marschall, med ett personligt rekord på 5,80, kom fullständigt fel över ribban. Han slog i ställningen och såg ut att falla handlöst mot marken, med hjälp av staven lyckades han komma med fötterna neråt men landningen mellan stavställningen och en mindre extramatta blev ändå hård.

Konkurrenterna rusade fram

Flera konkurrenter, med Renaud Lavillenie i spetsen, rusade fram mot mattan för att se till Marschall som till slut lyckades halta sig från mattan stöd av Renaud Lavillenie och Sam Kendricks.

Tävlingen tog slut för Marschall i och med missen och han fick fortsatt vård på innerplan av sjukvårdare som av bilderna att döma såg ut ha problem med fotleden.

Marschall var inte den ende med problem i stavhoppet. Olympiamästaren Thiago Braz knäckte staven under sitt första hopp på 5,53. Han löste dock höjden i sista försöket och är kvar i tävlingen.

Tävlingen pågår!

Thiago Braz knäckte staven mitt i hoppet.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Följ ämnen i artikeln