Supercoachen: Det är ett trevligt rekord

Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-19

Vedran Bosnic.

Den största stjärnan i Södertälje Kings hittas inte på planen.

Vid sidlinjen står Vedran Bosnic redo att föra klubben till tredje raka guldet.

– Det motiverar extra att göra något som är historiskt, säger coachen.

Han är sällan många centimeter ifrån, men vill man hitta Södertälje Kings största profil får man lämna planen och blicka mot bänken.

Coach Vedran Bosnic ledde återigen de regerande mästarna till serieseger och nu står laget i sin fjärde raka final.

Vill inte pressa laget

– Det är speciellt. Alla har jobbat hårt för att vara i toppen. Vi förtjänar att vara här och är väldigt motiverade, säger Bosnic.

Trots att laget till stora delar är nytt i år har Kings återigen lyckats få ihop det och är favoriter till att vinna tredje raka guldet – vilket inget lag gjort sedan Södertälje gjorde det 1990–1992.

– Det är ett trevligt rekord och när vi kommer nära motiverar det extra att göra något som folk kommer att komma ihåg. Men jag vill inte att spelarna ska ha den pressen. Vi tänker på matchen och hur vi ska ge max.

Bosnic har hyllats från alla håll och kanter för sina ledaregenskaper och blivit årets coach flera gånger. Förra året blev han dessutom utnämnd till ny svensk förbundskapten. Så vad är hemligheten?

”Måste vara 100%”

– De flesta pratar inte om det på grund av att det just är en hemlighet. Men min filosofi är att jobba på hög nivå och förbereda mina spelare på allt som kan hända, säger coachen.

Det enda hotet mot tredje raka guldet är Uppsala Basket som gör sin första final sedan 1979.

– Jag har full respekt för Uppsala. Det är ett bra lag med många bra spelare. Vi måste vara 100 procent om vi ska slå dem, säger Bosnic.

Följ ämnen i artikeln