Dagens matcher - 14 december

Makoto Asahara

Publicerad 2022-12-14

FRANKRIKE-MAROCKO

Semifinal
20.00

Troliga startelvor:

Frankrike (4-2-3-1): Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappé – Giroud.

Marocko (4-3-3): Bounou – Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Attiyat Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah – Ziyech, En-Nesyri, Boufal.

Kommentar: Ett högoktanigt möte på alla sätt och vis. För Marockos del skriver man VM-historia som det första afrikanska lag i en VM-semifinal. Och det oavsett hur det slutar mot ett Frankrike som ändå får anses bära det stora favoritskapet på förhand.
Men om Frankrike ska göra skäl för favoritstämpeln måste de få håll på ett av VM:s i särklass stabilaste försvar. Ett försvar som hållit nollan mot europeiska storheter som Kroatien, Belgien, Spanien och, nu senast, Portugal. Frågan är dock vilken backlinje som förbundskapten Walid Regragui kommer kunna ställa upp med. Noussair Mazraoui och Nayef Aguerd saknades på grund av skada senast. Lagkaptenen Romain Saiss bars ut på bår mindre än en timme in i kvartsfinalen. Det är många viktiga pjäser som går kamper mot klockor, med andra ord.

Det franska truppläget är desto behagligare, även om ett virus har stört uppladdningen inför semifinalen. Så väl Adrien Rabiot som Dayot Upamecano har rapporterats vara något osäkra kort till matchen efter att ha missat träningar på grund av sjukdom.