Rossi vann – men Felix Rosenqvist imponerade

Publicerad 2019-06-23

Ett sensationellt lopp gav Alexander Rossi segern.

Och en mycket stark insats gav Felix Rosenqvist en sjätteplats.

– Jag är otroligt glad över detta, säger han.

Alexander Rossi startade söndagens lopp i amerikanska Indy Car från position två, men tog ledningen tidigt i racet och kontrollerade loppet ända in i mål.

Det gav honom segern i klassikern Road America.

– Detta är ett av de bästa loppen som jag har kört, det som vi lyckades åstadkomma efter kvalet i går till dagens lopp var sensationellt bra, säger Alexander Rossi.

Will Power slutade tvåa och mästerskapsledaren Josef Newgarden trea.

För svenskarna var det däremot blandade insatser, Marcus Ericsson gjorde en miss redan på det sjätte varvet och fick betala för det under resten av loppet. Han slutade på plats 13. Felix Rosenqvist däremot körde snabbt och kontrollerat, vilket gav honom möjligheten att avancera och han körde upp sig tolv placeringar.

”Mycket nöjd med detta”

Från plats 18 till plats sex, som han säkrade efter en vågad omkörning på yttern om Colton Herta (som startat från pole position) på det allra sista av loppets 55 varv – en omkörning som innebar att Rosenqvist också blev tävlingens bäst placerade rookie.

– Jag lyckades verkligen hålla mig utanför alla problem det här loppet och jag råkade inte ut för någonting heller. Så den här helgen fick vi ett lugnt race, säger Rosenqvist till NBC.

– Den här helgen lyckades vi verkligen att göra vår bästa insats under racet. Jag är mycket nöjd med detta.

Tack vare sjätteplatsen är svensken återigen bland de tio bästa i mästerskapet - och årets bästa rookie.

- En av nycklarna var helt klart att vi tog hand om däcken på ett effektivt sätt – framför allt på den röda (mjuka) gummiblandningen, förklarar Rosenqvist.

– Vi såg till att komma ut i fri luft under den stinten och kunde hålla ett högt tempo under lång tid. Just det har varit lite av vår akilleshäl tidigare, så det var extra positivt. Vi har tagit ett klart steg framåt på det området. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb idag och det var skönt att äntligen få göra ett normalt, problemfritt lopp igen.

Nästa deltävling avgörs i Toronto den 14 juli.