Avslöjar: Detaljerna i Isaks kontrakt med Newcastle

Uppdaterad 2023-10-08 | Publicerad 2022-08-26

Alexander Isak och Newcastle är en done deal.

Anfallsstjärnan har klarat läkarundersökningen och Sportbladet kan nu avslöja detaljerna i superkontraktet med PL-klubben.

22-åringen skriver på ett femårskontrakt och får en lön på drygt 85 miljoner kronor per säsong.

Läs också: Målsuccé för Alexander Isak i Premier League – tvåmålskytt i West Ham-Newcastle


Det som slog ned som en transferbomb under onsdagen i fotbollsvärlden är nu en klar affär. Representanter från Newcastle flög till Spanien på onsdagen och klubbarna kom överens snabbt, precis som den spanska tidningen El Diaro Vasco skrev om. Men enligt uppgifter till Sportbladet fanns det fortfarande detaljer i Isaks kontrakt som det behövdes förhandlas om.

Under kvällen kom båda parterna även överens om det personliga kontraktet: Enligt uppgifter till Sportbladet får 22-åringen drygt 85 miljoner per säsong och kontraktet sträcker sig till 2027.

PLUS: Bank: Vart tar man sig utan sitt hjärta?


Alexander Isak.

Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Alexander Isak flög till England under torsdagen och genomförde läkarundersökningen precis som flera brittiska medier har rapporterat om. Det är inte bara Newcastle som varit intresserade av anfallsstjärnan det här transferfönstret, tidigare under sommaren tackade spelaren nej till Manchester United, enligt Sportbladets källor i Storbritannien. Även flera storklubbar, däribland Barcelona har varit intresserade av 22-åringen.

Isak gjorde så sent som i söndags mål mot Barcelona, vilket blev hans 33:e och sista mål för Real Sociedad. Övergångssumman på 70 miljoner euro blir både försäljningsrekord för Real Sociedad och värvningsrekord för Newcastle.

Följ ämnen i artikeln