Lugnande besked efter smällen i Rättvik

Uppdaterad 2022-01-28 | Publicerad 2022-01-27

Michael Pettersson knockades medvetslös när Rättvik föll mot Villa Lidköping.

Sportchefen Dan Hjelm bedömde läget som allvarligt i går kväll. I dag ger spelarens pappa lugnande besked till Bandypuls.

– Men det är kanske färdigspelat för i år skulle jag tro, säger Hans-Olov Pettersson.

Här ser du alla matcher i elitserien

En halvtimme in i onsdagens elitseriematch kolliderade Rättviksspelaren Michael Pettersson med Villa Lidköpings Alexander Härndahl. Smällen blev våldsam och Pettersson låg orörlig och avsvimmad på isen i flera minuter. Matchen avbröts i väntan på ambulans – som kom först efter 45 minuter.

– Det är ett allvarligt läge och han är på sjukhus, sade sportchefen Dan Hjelm på onsdagskvällen.

I dag kommer mer lugnande besked från Michael Petterssons pappa Hans-Olov. Till Bandypuls säger han att sonen fått lämna sjukhuset i Mora och nu vilar i hemmet i Falun. Det rör sig om en kraftig hjärnskakning enligt Hans-Olov Pettersson – som är lättad över att smällen inte orsakade ännu mer skada.

– Men hjärnskakning är också allvarligt och det gäller att ta hand om den, säger han.

Skadekris i Rättvik

Sportbladet har sökt Dan Hjelm under torsdagsförmiddagen. På onsdagskvällen betonade Rättviks sportchef att det rörde sig om en olyckshändelse och inte en ful tackling.

– Det var en ren kollision på ett olyckligt sätt, sade Hjelm.

När matchen återupptogs gick Villa Lidköping ifrån och vann med 8–1 efter tre mål av skyttekungen Christoffer Edlund.

Rättvik är just nu nedflyttningshotat och har fem poäng upp till kvalplats när nio matcher återstår. Med Michael Pettersson satt ur spel råder skadekris i jakten på nytt kontrakt. Förra veckan drabbades även nyckelspelaren Viktor Hjelm av hjärnskakning, medan Oskar Svensson dras med en lårkaka.

Se bandyns elitserie exklusivt på Sportbladet Play.