Norrköpings stjärna jagas av toppklubb

Publicerad 2015-03-17

”Vet inte hur lojalitet väger in”

Morrison har snittat 18,8 poäng och 5,5 returer per match. ”Han skulle tjäna mycket mer om han spelade i någon annan liga”, säger Dolphins sportchef Jesper Sundberg.

Dominique Morrison, 25, har gjort succé i Norrköping Dolphins.

Nu kan Sportbladet avslöja att amerikanen jagas av en belgisk toppklubb.

– Han är väldigt mån om att ta nästa steg i sin karriär, säger sportchefen Jesper Sundberg.

Norrköping plockade in Dominique Morrison inför säsongen. Han har varit en av lagets ledande spelare, ligger femma i basketligans poängliga och blir en avgörande faktor i kvartsfinalserien mot Uppsala som drar i gång i dag.

”Misslyckats tidigare”

Morrison ser dock redan nu ut att vara förlorad till nästa säsong. Dolphins vill behålla stjärnan, men enligt uppgifter till Sportbladet jagas amerikanen av en belgisk toppklubb.

– Jag tror att han är väldigt mån om att ta nästa steg i sin karriär, så jag vet inte om det är ett alternativ att stanna även om vi skulle ha pengar, säger Dolphins sportchef Jesper Sundberg.

Känns han förlorad redan nu?

– Absolut inte. Vi vet att vi har gjort ett bra jobb och att han är tacksam att han fått chansen, han har misslyckats lite innan. Jag vet inte hur mycket lojalitet väger in, han kanske vill göra oss en tjänst tillbaka och sedan kan det vara bra för honom att vara kvar och utveckla sitt försvar mycket mer än han redan gjort, så att han är redo att ta nästa steg.

Tomt i truppen

Den enda spelaren Norrköping har under kontrakt nästa säsong är Joakim Kjellbom.

Inte heller coachen Lars Johansson är kontrakterad nästa år.

Sportbladets Malin Wahlberg tippar kvartsfinalerna i Basketligan herr

Norrköping Dolphins–Uppsala Basket. Tips: 3–2 i matcher.

Den tuffaste kvartsfinalen på förhand. Uppsala var guldtippat inför säsongen, men har inte levt upp till förväntningarna. Laget får dock tillbaka Olouma Nnamaka, Thomas ”TJ” Jackson, Anton Gaddefors och Brice Massamba från skador och kommer att ge Norrköping en rejäl match.

Delfinerna har svajat något på slutet, men var bara en match från seriesegern och har 3–1 i matcher på Uppsala den här säsongen. Ska Uppsala lyckas stoppa Norrköping gäller det förstås att få stopp på Joakim Kjellbom under korgen och samtidigt inte låta Dominique Morrison och Toni Postran få för mycket utrymme.

Södertälje Kings–Nässjö Basket. Tips: 3–0 i matcher.

Om Norrköping–Uppsala är den tuffaste är den här kvartsfinalen den enklaste. Södertälje började säsongen lite svajigt, men de regerande mästarna har blivit bättre och bättre och knep seriesegern i sista omgången. Anförda av John Roberson och MVP Toni Bizaca vore allt annat än 3–0 i matcher till Vedran Bosnics mannar en liten skräll.

LF Basket–Sundsvall Dragons. Tips: 3–2 i matcher.

LF, med Alex ”finalgaranti” Wesby i laget, har 4–0 i matcher den här säsongen och Sundsvall lägger, med all rätt, över allt favoritskap på motståndarna. Men det här kan ändå bli en jämn historia. Det är två lika lag som känner varandra utan och innan och Sundsvall förlorade bara med tre poäng i senaste mötet förra veckan. Det slutar ändå med att Peter Öqvist slår ut klubben han coachade i elva år.

Borås Basket–Solna Vikings. Tips: 3–1.

Borås Basket knep andraplatsen i tabellen, men har tänkt gå betydligt längre än till kvartsfinal. Det kommer de också att göra. Tabelltvåan går in i slutspelet med fem raka och toppar statistiken när det gäller såväl poäng, assist, returer, effektivitet och publik medan Solna har haft en berg- och dalbanesäsong och förlorat alla fyra möten med Borås.

Flera av matcherna har varit jämna, men Borås anfallsbasket tar ändå hem det här relativt enkelt. I semifinalen får Borås räkna med ett betydligt tuffare motstånd.

Följ ämnen i artikeln