Här får Sverige ta emot första medaljen

Publicerad 2017-02-14

Svenska laget med bronsmedaljerna.

ST. MORITZ. Sverige har fått ta emot första VM-medaljen. 

Samtidigt ger skadedrabbade André Myhrer och Maria Pietilä Holmner positiva besked inför resten av VM.

– Jag var kanske mest rädd för det här som tar väldigt hårt på ryggen, men det känns inte värre, säger Myhrer.

Sverige missade final med sex hundradelar men knep bronset i lagtävlingen efter seger mot hemmanationen. På tisdagskvällen fick Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, André Myhrer, Mattias Hargin, Emelie Wikström och Gustav Lundbäck ta emot Sveriges första medalj. 

– Det har varit målet att ta medalj på VM och nu har vi tagit en. Det är jättekul med det här laget. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram, men vi får vara nöjda med en bronspeng, säger Myhrer som fortfarande har siktet inställt på att köra både slalom och storslalom. 

– Planen ligger kvar än så länge. Jag tror att jag kommer att få väga lite grand hur pass bra ryggen är, sedan måste jag väga lite hur mycket slalom jag kan få till innan söndag för att vara helt beredd där. Känner jag att jag inte är det så kanske jag väljer en annan väg, men det är inget som är aktuellt nu.

”Var rädd att förstöra”

Även Pietilä Holmner, som har tagit fyra VM-medaljer i lag, har fått positiva besked efter sin knäskada. 

– Jag hade mycket press i dag att prestera eftersom jag hade påstått mig åka bra. Jag var nog lite rädd för att förstöra för de andra. Jag såg nog era rubriker också vad det skulle stå. Men det var positivt med en liten sådan känsla, säger hon och fortsätter: 

– Jag känner att jag har gjort någonting, men jag ska vila i morgon. Tål knät det här i dag så är det absolut inga problem. 

För Hargin var medaljen den tredje 

– Det är en härlig känsla. Det känns bra att stå där uppe. 

Hur ska ni fira?

– Vi ska blåsa ut ordentligt, säger Hargin, skrattar och tillägger sedan:

– Nej, men vi ska vidare till något annat ställe för att göra lite intervjuer. Sedan blir det hem och sova för att träna lite slalom i morgon.