Cheerleading

Svenskt JVM-guld i cheerleading – första någonsin

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Redan under VM:s första dag blev det guldjubel.

Det svenska juniorlandslaget tog under onsdagsnatten VM-guld – vilket är den första VM-titeln någonsin för ett svenskt lag i cheerleading.

– Vi är helt mållösa, säger lagets fyra tränare till förbundets hemsida.

För ett år sedan tog Sverige sin första VM-medalj på sju år i damklassen. I år pågick VM i Orlando i USA inte ens i en dag innan en medalj var bärgad.

Under natten mot torsdagen svensk tid tog det svenska juniorlandslaget i cheerleading VM-guld. En bedrift som inget annat svenskt landslag har lyckats med i sporten.

– Vi är helt mållösa. Det tjejerna presterade idag var det enda vi tränare kunde önska och att det ledde till ett guld är helt fantastiskt och så stort. Vi är fortfarande kvar på arenan och njuter av vinsten med våra underbara supportrar, säger de fyra tränarna Malin Almskoug, Nicole Helgsten, Elin Svensson och Helena Green till hemsidan.

De svenska tjejerna tävlade i klassen Cheer Junior Allgirl Elite.

USA trea

Efter sig på prispallen hade de svenska juniorerna Norge på en andraplats medan USA kom på en tredjeplats.

– Som förbund är vi enormt stolta över insatsen och resultatet från utövare och tränare, men även över hur vårt juniorlandslag tagit rollen som sportsliga föredömen. Guldet följer upp fjolårets brons i damklassen och bidrar till att befästa Sveriges starka position inom sporten cheerleading. Återigen, jämförelsen med de resurser och förutsättningar som konkurrenterna har, gör smaken av guldet ännu sötare, säger förbundsordföranden Katarina Eriksson till hemsida.

Resultat JVM i cheerleading 2019:

1. Sverige

2. Norge

3. USA

4. Tyskland

5. Finland

6. Kanada

Samtliga tränare och medlemmar i det svenska juniorlandslaget är hemmahörande i Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Brons till Sverige i cheerleading-VM

ÄMNEN I ARTIKELN

Cheerleading