Ny fin placering av Felix Rosenqvist i IndyCar

Otur för Marcus Ericsson i Toronto

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2019-07-14

Felix Rosenqvist gjorde ett fantastiskt kval.

Och han hade höga förväntningar inför IndyCar loppet i Kanada.

Men även om han tappade under inledningen av racet blev han återigen bästa nykomling.

- Topp fem är alltid bra, men med tanke på hur det såg ut tidigare under helgen hade jag hoppats att detta skulle bli vår första pallplats, säger han.

Felix Rosenqvist startade IndyCar stadsloppet i Toronto från ruta tre och hade förhoppningar om en pallplats.

– Det var målet, även om jag försökte hålla mina egna förväntningar i schack, säger han.

Men de grusades redan under inledningen av loppet. Han tappade ett par placeringar under de första varven och var nere på sjunde plats efter de första depåstoppen, lite senare under loppet hade han lite otur när han fick bromsa för Sebastien Bourdais i samband med ett depåstopp och tappade ytterligare tid.

– Starten var i sig ganska bra, men jag tror att jag var lite för försiktig under den inledande stinten. En del andra var väldigt aggressiva i början, vilket jag inte riktigt hade förväntat mig, och tyvärr lyckades de utnyttja det till sin fördel och ta sig förbi, säger han.

Tråkigt att missa pallen

Problemen till trots gjorde han ett bra lopp. Svensken var racets bästa rookie slutade på plats fem i ett lopp som avslutades under gulflagg sedan Will Power kraschat och som vanns av Simon Pagenaud, som vann Indy 500 tidigare i år.

– Balansen i bilen var inte heller riktigt där, berättar Rosenqvist.

– Den skiftade väldigt mycket under loppet, till skillnad från tidigare under helgen när känslan varit mycket bra. Allt som allt tycker jag att vi förvaltade det vi hade på ett vettigt sätt. Vi har haft ett par starka race nu och jag lär mig nya saker hela tiden. Tråkigt att missa pallen igen efter en i övrigt väldigt bra helg, men det är bara att jobba vidare. Förr eller senare är det vår tur, det är jag övertygad om.

Körde in i muren

Scott Dixon slutade tvåa och Alexander Rossi var trea före Josef Newgarden.

Marcus Ericsson körde in i muren i kvalet och startade långt bak i kön, hans race förstördes då han fastnade bakom ett antal bilar efter en tilltrasslad situation där Will Power misslyckades med en omkörning.

Rosenqvist ligger kvar på plats tio i mästerskapet och är bästa nykomling i sammandraget. Nästa deltävling avgörs redan kommande helg, då handlar det om ovalracing i Iowa.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se