Legendarens stora jakt på näthatarna

Publicerad 2015-03-04

Curt Schilling till motattack mot nättrollen

Gabrielle och Curt Schilling.

Nättroll attackerade hans 17-åriga dotter på Twitter.

Då gick före detta baseballstjärnan och ESPN-kommentatorn Curt Schilling ut i rasande jakt på näthatarna.

– Det här var en attack på min familj, säger han.

Curt Schilling är i dag expertkommentator för ESPN.

Allt började med att den före detta World Series MVP:n och nuvarande ESPN-experten Curt Schilling gratulerade sin 17-åriga dotter Gabriella till hennes nya college på Twitter.

Berömmet urartade dock snabbt i att en rad Twitteranvändare skrev flertalet kränkande vålds- och sextweets till dottern i stil med "att jag ska göra din dotters underkläder lika röda som dina sockor (Schilling spelade en final i World Series 2004 med en helt nerblodad strumpa, red. anm)".

”Okej, nu kastar jag handskarna”

För Curt Schilling fick det bägaren att rinna över.

– Det var som att, okej nu kastar jag handskarna, säger han.

Han skrev ett långt blogginlägg om sin ilska och började också att jaga rätt på personerna bakom tweetsen.

– Jag har sagt många dumma saker, saker som jag önskar att jag aldrig har sagt. Men jag har aldrig någonsin i mitt liv, varken online eller öga mot öga, sagt något liknande till någon eller ens tänkt något liknande. Hade jag gjort det så hade min pappa kommit upp ur sin grav och dödat mig, säger han till New York Daily News.

”Jag vet allt”

Och jakten på näthatarna har varit lyckosam.

– Jag har hittat allihop. Jag kan namnet på var och en, jag vet var de gick i skolan. Jag vet vilka deras föräldrar är. Jag vet allt. Jag kommer inte ha problem med bevis, säger Schilling som fått ett par av användarna avstängda från sina skolor och sparkade från sina jobb.

– Förutom att försörja min familj, vad har jag annars för jobb som pappa? Jo att älska mina barn och skydda min familj, säger han.

Följ ämnen i artikeln