Boltenstern: ”Kände mig helt livlös”

Uppdaterad 2015-06-24 | Publicerad 2015-04-25

Tv-profilen talar ut om utbrändheten

I oktober 2014 blev Isabel Boltenstern sjukskriven från sitt jobb som reporter på Viasat Hockey. 

Hon berättar om ett oerhört intensivt halvår vilket ledde till att hon blev utbränd, tappade hår och fick utslag på kroppen.

– Jag kände mig helt livlös, säger Boltenstern till Resumé.

Tv-sportprofilernas mystiska sjukdomar

Vid årsskiftet 2013-2014 arbetade Isabel Boltenstern långa dagar under JVM i ishockey i Viasat Hockey.

Kort därefter följde en intensiv tid under OS i Sotji och sedan var det fullt upp med avslutningen av Hockeyallsvenskan.

Isabel Boltenstern berättar om ett halvår med så mycket att göra att hon började tappa sin lust och glädje.

– Det gick upp för mig att det var en månad sedan jag träffade min pojkvän, två månader sedan jag umgicks med mina vänner och flera dagar sedan jag svarat i telefon när min mamma ringde, säger hon.

”Kände mig helt livlös”

Boltenstern berättar om att hon fick utslag på ryggen, tappade hår och fick märkbart sämre koncentrationsförmåga. Hon säger att det stora problemet var att hon inte fick någon återhämtning. Hon la all sin lediga tid på research eller planering och så fort hon fick ledigt blev hon sjuk.

– Man orkar inte träffa någon, orkar inte laga mat, orkar inte borsta tänderna. Man sover på soffan – för man orkar inte ta sig till sängen. Jag kände mig helt livlös och väntade bara på nästa arbetsdag.

”Tänkte att det är äldre som blir utbrända”

När hon gick till läkaren och berättade om det senaste halvårets fullspäckade schema var läkarens bedömning att det handlade om en utmattningsdepression.

Hon vände sig därefter till sin arbetsgivare och berättade att hon var utbränd.

– Det var jättejobbigt för jag ville inte själv tro på det. Jag tänkte att det är äldre som blir utbrända och jag hade ju bara varit yrkesverksam i två-tre år. Jag började undra om det var mig det var fel på – var det jag som var av klent virke? Men sedan insåg jag att jag bara hade arbetat på fel sätt.

”Jag hade hittat tillbaka”

I oktober 2014 sjukskrevs Isabel Boltenstern från Viasat men efter några månaders vila var hon i januari tillbaka i tv-rutan och kände stor skillnad.

– Jag hade lyckats bygga upp ett självförtroende som inte bara var knutet till jobbet, hittat tillbaka till vänner och hunnit träffa familjen, säger hon.

Lista: De tjänar miljoner i TV-rutan

Följ ämnen i artikeln