Det hade varit roligare med Tjeckien i finalen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-02

Jonas Bladh: men gårdagens match kan ha innehållit en gnutta tv-historia

örst och främst: grattis alla ni som håller på Grekland i EM!

Sedan: Ledsen alla ni som liksom jag blev bestulna på fotbollsfest på söndag.

För visst hade det blivit en roligare match med tjeckerna som utmanare till hemmanationen?

Däremot kan gårdagens match kanske ha innehållit en gnutta fotbolls-tv-historia. Nedveds tårar när han, skadad i sitt högra knä, tvingades lämna arenan som skulle vara hans stora scen fick alla mina tankar att flyga några år tillbaka i tiden. Till Gazza och ett gult kort.

Glenn Strömberg och Staffan Lindeborg gjorde en någorlunda stabil insats - men inte alls på samma nivå som i Sveriges kvartsfinal. Störde mig speciellt på att Lindeborg flera gånger avbröt Strömbergs analyser bara för att tala om vem som just då hade bollen. Tala är silver, tiga är guld - i alla fall när vi blir undervisade av magister Glenn.

Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Förra veckan var Tommy Engstrand oengagerad och verkade mest vilja få matcherna i Wimbledon avklarade så att han kunde gå hem.

Men när det nu dragit ihop sig till de stora matcherna är "den gamle" på hugget. Med sitt lugnt upphetsade - och mycket informativa - sätt att kommentera den till slut spännande matchen mellan Davenport och Sharapova fick han mig att sitta som på nålar. Och det är inte lätt när det egentligen handlar om två spelare man inte har någon som helst relation till.

All heder till Engstrand för det.

I kväll ser jag på Golden League-galan på TV 4.