Brobergs dråpslag – skyttekungen skadad

Publicerad 2020-12-10

Brobergs skyttekung Martin Söderberg ser ut att bli borta en längre tid.

Det var inget brutet nyckelben som han befarade, men minst en led är av och 28-åringen ser ut att bli borta minst en månad.

– Jag har väldigt ont, säger han till Sportbladet.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Broberg stod för en ordentlig upphämtning hemma mot Vänersborg under onsdagen. Men de gjorde det till stora delar utan fjolårets och årets interna skyttekung Martin Söderberg.

Med sina elva mål på fem matcher, 2,2 per match, innan matchen mot Vänersborg kom målen i en takt som med råge hade slagit fjolårets totala målskörd på 41 mål. Om formen hade varat resten av säsongen skulle Söderberg sluta på 57 mål.

Innan matchen ens var tre minuter gammal grinade 28-åringen illa och blev liggandes på isen efter en duell med Vänersborgs Olle Berglund.

– Just när det hände kändes det onödigt då det var avblåst redan. Men när jag tittar på det i efterhand så är det inga konstigheter. Han måste ha träffat väldigt rätt, precis för att det ska bli något. En helt vanlig situation i en match så det känns surt, säger Söderberg.

Efter att ha undersökts av läkare på sjukhuset i Hudiksvall kunde det konstateras att det blivit en nio millimeters förskjutning på nyckelbenet.

– Då betyder det att minst en led är av som jag förstod det. En led är av, kanske två, men den tredje såg ut att ha klarat sig, säger Martin Söderrberg.

Kände att något var av

Direkt kände han att något inte stod rätt till.

– Det var tungt. Det kändes direkt att något inte stämmer. Något gick av, men jag trodde det var nyckelbenet. Jag vet inte om det är bättre eller inte att det var en led.

Under eftermiddagen väntar nu mer undersökningar för att kunna ge en tydligare prognos på hur länge skyttekungen blir borta.

– Det lät inte alltför positivt, säger Söderberg om lagläkarnas tidiga prognos.

Senare under torsdagen gav han en uppdatering via sms.

– Nej, det är svårt att säga exakt. Men minst en månad innan jag kan träna för fullt, skriver han han.

Broberg väntar fortfarande på sin första seger för säsongen i elitserien och får nu fortsätta jaga den den närmaste tiden utan sin skyttekung.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.