Sarahs glädjebesked: Siktar på fler OS-medaljer

Uppdaterad 2021-08-28 | Publicerad 2021-08-01

TOKYO. Hon har deltagit i fyra OS men tvekat om ett femte.

Men efter silvret ger Sarah Sjöström glädjebeskedet att hon planerar simma OS i Paris 2024.

– Ja absolut, säger hon.

OS-medaljen var Sarah Sjöströms fjärde. Nu har hon kommit på prispallen i alla individuella distanser som hon simmar på det olympiska schemat.

Men man kan ju skaffa dubbletter.

För efter medaljceremonin bedyrar Sjöström att hon siktar på att stå på startpallen om tre år, då sommar-OS kommit till Paris.

– Det gör jag. Ja, absolut. För även om det inte bli medaljer så är själva resan, ja livet som elitidrottare, att träna..., jag trivs med det. Simning är mitt jobb och jag ska fortsätta att jobba vidare.

”Lättare att kolla på andra tävlingar”

Sjöström är 27 år och följaktligen 30 på nästa OS. Det låter inte som någon ålder för en toppatlet, fråga bara 43-åriga Therese Alshammar som försökte kvala in till Tokyo, men resultatlistorna från den senaste veckan visar att de flesta medaljörerna i simningen är mellan 21 och 27 år.

Och Sjöström har tvekat på framtiden. I fjol sa hon till Expressen att Tokyospelen kan bli hennes sista, att andra tävlingar kunde vara intressantare och ge mer pengar.

– Jag hade hundra procent inte resonerat så här om jag inte hade tagit ett OS-guld. Nu är det en annan sak. Har man sina OS-medaljer är det lättare att kolla på andra tävlingar, sa hon då.

Tankar som nu tycks skingrade.

– Det här är en av de största prestationerna jag gjort i min simkarriär, säger hon efter sitt silver.

Sarah Sjöström firar silvret på 50 meter frisim.

Se hela OS i Tokyo på discovery+