Dagens namn: Simon, Simone

Wennerholm: Vilda västern-fighten är nu helt öppen igen

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter totalt 80 skott gjorde Mods Nicklas Danielsso mål på det 81:a,

Efter 2.40 av förlängningen kunde han kruta upp 1-0 till Modo i nättaket vid Jocke Erikssons vänstra stolpe.

Och nu är den här vilda västern-fighten helt öppen igen.

Modo har definitivt hittat sin matchvinnare i målvakten Mikael Tellqvist, som varit strålande i de här två senaste kvartsfinalerna som Modo vunnit.

Jag har aldrig sett honom bättre.

Och alla vet vad en bra målvakt betyder i ett slutspel.

Det kan till och med stjälpa stora, starka Skellefteå i ett slutspel där både grundseriens etta (Luleå) och tvåan Skellefteå är i ordentlig gungning.

Tellan har bara släppt in två av totalt 86 skott i de två senaste matcherna och jag anser att hans målvaktssspel varit helt avgörande i de matcherna där Modo gått från 0-2 till 2-2 i matcher.

Samtidigt var inte Skellefteå helt nöjda med domarna efter Modos övertidsmål.

Allra minst Jimmie Ericsson.

Han hade full kontroll på pucken bakom Skellefteås mål, då han fälldes - i alla fall i min regelbok - bakifrån av Per-Åge Skröder, som sedan skickade in den målgivande passningen till Danielsson framför mål.

Han blev naturligtvis skogstokig efteråt och jag förstår honom.

Men Skellefteå får skylla sig själva lite också. De har haft hopplöst svårt att utnyttja sitt spelövertag och har bara gjort tre mål totalt i spel fem mot fem i den här matchserien. Det är mindre än ett mål per match.

Den här kvällen fick de inte många chanser i power play heller.

Nej, det är Modo som hittat ett sätt att vinna de här matcherna och man har gjort det bra.

Det märktes att segern senast gett laget ny energi.

Det var för övrigt en härlig hockeyfest i ett absolut knökfyllt (7600 åskådare) Fjällräven Center, där allt gick i rött den här kvällen. En sponsor hade delat ut 5.500 röda t-shirts och det skapade en grym inramning. Det är sällan man hör publiken i Ö-vik vara så här på tårna.

Det fick också se en mycket bra hockeymatch, som Modo dominerade i den första perioden

Ett tag så mycket att Skelleteås coach Anders Forsberg fick ta time out redan efter 10.57.

Andra perioden blev rena vilda västern och det avlossades fler skott än vid O.K. Corral.

Skellefteå dominerade lika stort stundtals som Modo gjort i den första och vann den officiella skottstatistiken med 22-12.

De puckar som gick på mål, alltså.

Men samtidigt hade de sju skott utanför och Modo fyra.

Det gör totalt 45 skott på en enda period och det är ett skott drygt var 26:e sekund.

Det var ett under att inte ett enda gick in.

Och när slutsignalen gick för matchens ordinarie 60 minuter hade lagen skjutit totalt 78 skott på mål och 33 som gått utanför.

Ändå stod det fortfarande 0-0 på jumbotronen och respektive lags stora hjältar stod i varsin kasse - Mikael Tellqvist i Modo och Joacim Eriksson i Skellefteå.

Men en var tvungen att lämna isen som förlorare och hade inte Nicklas Danielsson gjort det där avgörande målet, så hade de väl spelat än.