Supertalangen Wembanyama har skostorlek 58 (!)

Publicerad 2023-05-20

Den franske baskettalangen Victor Wembanyama väntas gå som nummer ett i sommarens NBA-draft och har jämförts med LeBron James.

Fransmannen har dock inte bara uppmärksammats för sina förmågor ute på planen.

Den 219 centimeter långa 19-åringen har storlek 58 på sina skor.

Han är en av de största talangerna sedan LeBron James och kommer med allra största sannolikhet draftas först i sommarens draft, vilket innebär att han hamnar i San Antonio Spurs.

Men det är inte bara 19-åringens basketförmågor som väcker rubriker.

 Victor Wembanyama.

Har enorma fötter

Utöver att fransmannen är 219 centimeter lång och har ett vingspann på nästan två och en halv meter har han också oerhört stora fötter. Så stora att den europeiska skostorleken inte ens går att få fram med en vanlig konverteringstabell.

Men enligt journalisten Harris Stavrou ska Wembanyama använda skor med 20.5 i amerikansk skostorlek, vilket motsvarar storlek 58 i Europa.

Enligt Sportsmanor är det, när han väl draftas i sommar, bara tre i NBA:s historia som haft större skor. Shaquille O’Neal, Bob Lanier och Yao Ming.

Victor Wembanyama har skostorlek 58.

Tränar tårna

Fransmannen har så stora fötter att han behöver träna och värma upp sina tår med hjälp av speciella tåövningar och har, enligt NBC Sports, anställt en speciell fystränare med fokus på att stärka sina fötter.

– Vi har stor erfarenhet av att arbeta för att motverka skador och hur vi kan undvika dem med hans långa fötter. Vi har satt upp ett speciellt program för Victor och hans fötter som vi jobbat på under de senaste tre åren, säger Bouna Ndiaye, Wembanyamas agent, till ESPN.

Draften går av stapeln den 22 juli och har tidigare kallats för ”vem får drafta Victor Wembanyama-dagen” av NBA själva.

Följ ämnen i artikeln