Thorvaldsson lämnar Norrköping för Turkiet

Publicerad 2013-08-04

Agenten: ”Det blir kanon för honom”

Gunnar Heidar Thorvaldsson jublar.

Flera allsvenska lag har jagat honom, framförallt IFK Göteborg.

Men nu lämnar Gunnar Heidar Thorvaldsson, 31, allsvenskan – för Turkiet.

Sportbladet kan avslöja att islänningen är klar för nykomlingen Konyaspor och kostar cirka 2 miljoner kronor.

– Det blir kanon för honom att komma till en bättre liga och få bättre betalt, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

IFK Norrköping möter Mjällby på Nya Parken på måndag – då förmodligen utan sin fruktade skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Sportbladet kan nu avslöja att han endast är detaljer från att bli helt klar för turkiska nykomlingen Konyaspor.

Flög till Turkiet i dag

– Det återstår lite grann men i stort sett är det klart. Gunnar är på väg dit med flyg i dag för en läkarundersökning och har förmodligen spelat sin sista match med Norrköping, säger Patrick Mörk till Sportbladet.

Klubbarna är överens?

– Ja, verbalt. Det är därför han fått okej av Norrköping att åka iväg. Det ska skrivas och filas lite men när man får tillstånd att åka iväg så...

Thorvaldsson har tillhört Norrköping de tre senaste åren och har under säsongerna gjort hela 34 mål. Islänningen har varit ryktenas man, kopplats ihop med Celtic senaste tiden och har samtidigt varit hett eftertraktad av flera allsvenska klubbar då kontraktet med Norrköping går ut efter säsongen.

”Enorm sportslig utmaning”

Men nu blir det alltså en flytt utomlands.

– Det blir kanon. Det är ett perfekt steg för honom att komma till en bättre liga och få bättre betalt. Dessutom är det en enorm sportslig utmaning, turkiska ligan är väldigt bra, klart bättre än allsvenskan, säger Patrick Mörk.

Konyaspor har premiär i Super Lig den 17:e augusti mot Fenerbache.