Storklubben värvar landslagsstjärna

Uppdaterad 2015-03-12 | Publicerad 2015-03-11

Sportbladet avslöjar: Schweiziska till Iksu

Storklubben Iksu har haft svårt att leverera de senaste säsongerna.

Nu kan Sportbladet meddela att schweziskan Nina Bärtschi är klar för klubben.

– Det stämmer, bekräftar klubbchefen Johan Sjöström. 

Nina Bärtschi.

Iksu har dominerat daminnebandyn i flera år, men efter åtta finaler på nio säsonger så åkte laget ut i kvartsfinal ifjol.

En överraskning – och ett misslyckande.

I år har laget inte heller imponerat och ligger bara sexa i tabellen inför den sista omgången.

Ett av lagets problem både ifjol och i år har varit målskyttet. Inför säsongen försökte klubben få loss Sara Attermo från Täby, men fick nobben. Nu kan Sportbladet dock meddela att man fått napp inför nästa säsong.

Schweiziska landslagsforwarden Nina Bärtschi, 21, som varit och tränat med klubben tidigare, har kritat på för Umeå-laget. Något som klubbchefen Johan Sjöström också bekräftar.

”Ingen hemlighet”

– Det är ingen hemlighet att vi haft problem med målskyttet den här säsongen, hon ska hjälpa oss att lösa det. Det är en högerfattad forward som ger oss mer hot i anfallszon. Nina är extremt teknisk och en målskytt. Jag vet att hon beskriver sig själv som en passningsspelare men statsen från i år visar att hon kan göra mål, säger Johan Sjöström om nyförvärvet som bara spelade tio matcher i schweiziska ligan i år.

– Hon hade en lättare knäskada i början av säsongen och i kombination med det drog hon på sig körtelfeber. Men vi har följt henne efteråt och hon har levererat bra efter det. Hon har tränat med oss och såg extremt bra ut.

Importer brukar ha svårt att leverera i SSL, vad talar för att Nina Bärtschi blir en succé?

– I det här fallet har vi tittat på spetskvalitéerna – kvalitén är vi inte oroliga för. Men vi har också gjort bra research på henne som person.