Väntad förlust för Burestedt i OS-debuten

Publicerad 2021-07-25

Felix Burestedt.

TOKYO. Felix Burestedt kunde inte fått en tuffare utmaning i sin OS-debut.

Och den blev precis så tuff som väntat.

Andraseedade taiwanesen Tien-Chen Chou vann överlägset mot den 53-seedade svensken.

– Han är en av de bästa i världen och det fick han nog visa för mig också i dag, säger den svenske OS-debutanten efter förlust i två raka set.

Felix Burestedt har aldrig mött en så högt rankad spelare som han gjorde under lördagen i Mushashinomori Sport Plaza.

Och det i hans OS-debut.

Det gick precis som väntat.

Tien-Chen Chou vann komfortabelt över två raka set (21–12, 21–11).

– Det klart man tänker på vad man kunde gjort bättre. Men jag får bara vara ärlig och säga att han är bättre. Han var riktigt bra, säger 26-åringen från Ängelholm när han möter den svenska pressdelegationen efter förlusten.

Det fanns dock positiva glimtar att ta med sig.

”Hade vissa moment”

Den 192 centimeter långe svensken smashade till sig en 2–0-ledning på sina två första servar, och höll till en början ganska jämna steg med storfavoriten på andra sidan nätet.

Med betoning på till en början.

– Jag kände helt klart att jag hade vissa moment där jag gjorde bra saker. Men man kan inte göra det en hel match. Man måste hitta andra saker. Så han får olika vinklar och olika hårdheter att jobba med, säger Burestedt.

Både i första och andra set så rann det iväg för Chou, som helt enkelt ganska snabbt lyckades anpassa sig till den svenske debutanten, som även fick ta lärdom av allt från tajming på domslutsutmaningar till olika vindförhållanden på plansidor.

Vad är den främsta lärdom du tar med dig från detta i övrigt?

– Jämnheten i spelet. Det räcker inte med två superbra dueller. Du måste spela bäst av tre set. Och den den fysiska biten. Han är mycket starkare än jag är.

”Bara att sadla om”

De lärdomarna lär han dock inte få ta med sig till en åttondelsfinal.

I och med förlusten så tyder det mesta på att tisdagens avslutande gruppspelsmatch mot kanadensaren Brian Yang blir Burestedts sista i detta OS – detta då blott en av tre spelare i gruppen går vidare till utslagsrundorna.

– Det är ett gruppspel. Jag får ta de möjligheter jag kan. Kan fortfarande vara så att det sker en skräll. Saker och ting kan hända. Om Brian Yang skulle ha en superdag mot Chou och jag vinner på tisdag så finns det möjligheter. Det är bara att sadla om, säger Burestedt.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Följ ämnen i artikeln