Kalla: Det är obehagligt

Publicerad 2020-06-23

Charlotte Kalla medverkar i ny SVT-dokumentär.

Charlotte Kalla förbereder sig för sin 16:e världscupsäsong.

I SVT:s nya dokumentär berättar hon om den unika försäsongen och oron vid sidan av.

– De spekulationerna ska jag egentligen inte vara i, säger Kalla.

I SVT:s nya dokumentär ”Den osynliga motståndaren” får tittarna följa Charlotte Kalla, som tränar på egen hand hemma i Sundsvall. Något läger med skidlandslaget är ännu inte aktuellt på grund av covid-19.

Kalla själv är symtomfri, men trots det smärtar vetskapen om virusets spridning.

”Måste ta respekten i beaktande”

– Det är obehagligt. Jag tänker mycket mer på mina vanliga vänner runt omkring, som inte är idrottare, att jag inte vill bära med någon smitta till dem. Den respekt som de har visat mig i många år behöver jag också ta i beaktande när jag ska träffa dom.

Trots oroskänslan för den rådande situationen finns också 32-åringens motivation kvar för att komma så väl förberedd som möjligt till VM, som startar 27 februari.

– Det känns som att det är långt borta, men samtidigt kan det ju bli förändringar. De spekulationerna ska jag egentligen inte vara i, utan lita på att de som fattar besluten har gjort en bra bedömning utifrån experters råd, säger Kalla.

Emilia Fahlin, cykel.

Glåpord och tutande bilar

I den nya dokumentären får tittarna följa totalt nio elitidrottare och klubbar och se hur de handskas med viruset – däribland den svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin.

Fahlin, som befann sig i Spanien när nedstängningen verkställdes, berättar för SVT om den outhärdliga tillvaron som elitcyklist.

– Det var en otrevlig känsla. Lite rädd blev jag när det började dra iväg. När jag var ute och cyklade på helgen när man hade smygstartat den här lockdownen var det några bilar som tutade eller hängde ut och skrek något på en, säger Fahlin.

”Den osynliga motståndaren” sänds i SVT1 på onsdag klockan 20.