Oavgjort inför storpublik i Kalmar

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-31

En bra halvlek räckte inte för hemmalaget

Kalmar

Djurgården lockade årets största publik till Fredriksskans.

Men med över 9 000 på läktarna blir Kalmar FF inget vinnande lag.

- Det är konstigt att vi aldrig lyckas vinna när vi får hit storpubliken. I dag ville vi verkligen visa dem, säger mittfältaren Lasse Johansson efter 1-1.

Kalmar FF har fått utstå en del kritik den senaste tiden för uteblivna poäng på hemmaplan och mindre underhållande spel. Mot Djurgården gav Kalmarspelarna svar på tal.

Efter en av Kalmars publikvänligaste halvlekar i årets allsvenska fick hemmaspelarna gå ut till halvtidsvila under stående ovationer. Något som inte hänt på mycket, mycket länge.

- Det var skönt att få höra, säger Lasse Johansson som låg bakom Kalmars ledningsmål.

Nickmål

Det kom i den 37:e minuten när han med en frispark nådde Svante Samuelssons panna. Förre AIK-spelaren Samuelsson slängde sig framåt och satte 1-0 med en välplacerad nick intill Djurgårdsmålvakten Dembo Tourays bortre stolpe. Knappast någon på Fredriksskans kunde tycka att det kom orättvist.

Bara de senaste sex-sju minuterna innan målet hade Kalmar skapat tre riktigt bra lägen genom två gånger Cesar Santin och en genom skyttekungen Dedé.

Djurgården var tungt, segt och på efterkälken under i stort sett hela den första halvleken. Det var först efter Kalmar mål som Djurgården lyckades skapa något, men då kom tre hyggliga chanser inom loppet av tio sekunder.

- Det kändes inte som vi var med alls i den första halvleken. Jag vet inte men kanske kan det vara det hårda matchandet som satt i, säger Djurgårdstränaren Kjell Jonevret.

Djurgården tillbaka

Efter några hårda ord i pausen fick han dock sitt Djurgården att flytta upp spelet i andra samtidigt som Kalmar tappade lite av sitt initiativ på mittfältet. Djurgården fick också extra draghjälp av ett tidigt mål av Yannick Bapupa. Efter markeringsmiss kunde han nicka in kvitteringen bakom Petter Wastå.

Djurgården behöll sedan greppet utan att på något sätt dominera. Bästa läget till mål hade Abgar Barsom med hårt halvvolleyskott.

Även Kalmar stack upp i del chanser och då främst genom brassen Cesar Santin.

Det blev dock inga fler mål.

- Det känns rätt så deppigt. Det känns som förlorade poäng igen, säger Lasse Johansson som ändå ville lyfta fram spelet.

- Ett klart steg framåt för vår del.

Djurgårdstränaren Kjell Jonevret:

- Sett till hur det såg ut i första känns det okej med en poäng. Det finns dock en del att fundera på men det går inte göra någon djupanalys när vi spelar match var tredje dag. Det är bara för oss att ta oss kragen direkt i morgon.

TT