Dagens namn: Evert, Eilert

Södertälje till semifinal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

Tog tredje raka segern mot 08 Stockholm

Södertälje blev första lag till semifinal i herrarnas basketslutspel. På tisdagskvällen tog Södertälje lagets tredje raka kvartsfinalseger mot fjolårets SM-finalist 08 Stockholm. Den här gången skrev slutsiffrorna till 94–78, ett resultat av en match med två ansikten.

Bortalaget var tvingat att vinna, inledde med en väldig frenesi och halvvägs in i matchen var 08Stockholm i ledning med 41–35.

I den andra halvleken skedde en fullständig metamorfos. Södertälje kom ut som ett nytt lag och anförda av Jonathan Skjöldebrand, Rickard Eriksson och Thomas Massamba började hemmalaget att ösa in poäng. Södertälje var för bra och de sista minuterna av matchen insåg bortaspelarna att matchen var förlorad.

Övriga resultat: Plannja–Uppsala 96–94 (2–1 i matcher), Sundsvall–Norrköping 87–57 (2–1) och Solna–Öresundskraft 83–56 (2–1). Den fjärde kvartsfinalomgången spelas på fredag.