Svaret om nationalsången: ”Är en mardröm”

Publicerad 2024-03-01

Jon Dahl Tomasson fick sin första svenska landslagströja i dag.

Nu ska dansken plugga in nationalsången.

– Jag måste lära mig den men jag är en mardröm på att sjunga, säger Dahl Tomasson.

Sveriges nya förbundskapten höll sin första presskonferensen under fredagen.

En exalterad Jon Dahl Tomasson fick ta emot en landslagströja innan den danska 47-åringen svarade på frågor om sitt nya jobb.

– Jag var lite nervös inför presskonferensen men också förväntansfull. Det är en speciell dag, min första dag som förbundskapten för detta fina fotbollsland, det är en ära om jag ska vara ärlig, säger förbundskaptenen som tidigt talade om vikten att få med de svenska fansen.

– Fansen spelar en väldigt stor roll. De måste se spelare som älskar att spela för sitt land, som spelar med passion. Kan vi skapa det tillsammans så kommer vi bli väldigt starka.

Jon Dahl Tomasson.

”Jag måste lära mig den”

Jon Dahl Tomasson är den första utländska förbundskaptenen för det svenska herrlandslaget. Premiärmatchen för Dahl Tomasson blir en träningsmatch mot Portugal 21 mars på bortaplan.

När den svenska nationalsången spelas inför matchen kommer Dahl Tomasson kunna texten men det är inte säkert att förbundskapten sjunger med.

– Jag kan tala om en sak, jag är hemsk på att sjunga. Jag var extremt dålig även i det danska landslaget. Personerna runt mig var inte glada när jag sjöng, det var väldigt, väldigt dåligt.

Men du har tänkt hur du ska göra?

– Jag har tänkt på det självklart. Det är något jag måste titta på, jag måste lära mig den men ni vill inte att jag ska sjunga för jag är en mardröm på att sjunga.

Jon Dahl Tomasson.

”Lära känna Sverige”

Jon Dahl Tomasson var tränare i Malmö FF under de två guldsäsongerna 2020–21 så den skånska publiken är dansken bekant med.

Men planen för att hela svenska folket ska lära känna sin nya förbundskapten är inte helt utstakad.

Kommer du vara Mr Charming och vara med i svenska tv-program?

– Det är en bra fråga, det startar i dag. Jag kommer vara i Sverige, jag kommer inte bo i Sverige men jag kommer vara här mycket så det kommer finns många möjligheter att lära känna Sverige, säger Tomasson.