Sjöbergs hyllning: Hoppas han slår mitt svenska rekord

Publicerad 2019-08-31

Melwin Lycke Holm slog Patrik Sjöbergs 15-årsrekord när han hoppade 2,09 på SM i Karlstad.

Och höjdhoppslegendaren hyllar supertalangen.

– Fan vad bra, ska någon slå mitt svenska seniorrekord får det gärna vara Melwin, säger Sjöberg.

Följ ämnen
Friidrott

Melwin Lycke Holm, 14, hade sin livs tävling på SM i Karlstad där han höjde sitt personliga rekord med fyra centimeter till 2,09 och dessutom vann ett sensationellt SM-brons.

Och dessutom var det två centimeter över åldersrekordet för 15-åringar som Patrik Sjöberg haft sedan 1980.

– Det har varit mycket snack om Patriks åldersrekord. Tidigare har jag ju bara flugit över alla rekordhöjder i min åldersklass. Men jag stukade foten i vintras och det gjorde att jag knappt kunde hoppa någon höjd i vintras. sa 14-åringen till Sportbladet efter succén.

”Fantastiskt”

När Sportbladet når Patrik Sjöberg är han imponerad.

– Jag visste visserligen inte att jag hade något rekord i 15-årsklassen men det är fantastiskt, fan vad roligt och fan vad bra, säger Sjöberg.

I fjol var Patrik Sjöberg kritisk mot att Melwin tävlade mot pappa Stefan och på så sätt ökade pressen den unga talangen. Sjöberg är fortfarande inne på att pressen kan bli för stor.

– Jag har aldrig sagt något negativt mot Stefan son, men jag var själv en barnstjärna och det var jävligt jobbigt ibland. Många som var i min klass gick det åt helvete för, det måste man ha respekt för. Men nu är Melwin två centimeter bättre än mig och jag önskar honom all lycka, säger Sjöberg och lägger till:

– Men nu kan det bli jobbigt för honom om han ska fortsätta, då måste han hoppa en bit över 2,20 som 16-åring. Det är inte alldeles enkelt. Det är först när man kommer upp på 2,20, 2,30 som man kan börja prata om rekord på allvar. Åldersrekord är rätt ointressanta, det viktiga är att ha roligt, det är det viktiga.

”Svårt att fortsätta i samma takt”

Sjöberg hoppas dock att pilen fortsätter peka rakt upp.

– Det är svårt att fortsätta i samma takt, men ska någon slå mitt svenska rekord (2,42 red. anm.) så får det gärna vara Melwin, säger han.