Björn Ulvaeus dyker upp på Wimbledon

Uppdaterad 2024-07-11 10.24 | Publicerad 2024-07-10

Abba-ikonen dök upp i den kungliga boxen på Centre Courten i Wimbledon.

Där hade han bland annat kungligt sällskap.

Men han snuvades på en stormatch.

Under den tionde speldagen i Wimbledon var Björn Ulvaeus en av kändisarna i The Royal Box. Där huserar varje dag celebriteter som i regel bjuds in av organisationen.

Det var minst sagt kändistätt i övrigt också. Inte minst genom drottning Camilla av Storbritannien, kung Charles fru.

Den brittiske Formel 1-stjärnan George Russell och skådespelaren Keira Knightley, var några av de andra profilerna på plats.

Snuvades på stormatch

Dagen på Wimbledons huvudbana inleddes med att Ulvaeus och de andra fick se kazakiskan Elena Rybakina vinna semifinalen mot ukrainskan Elena Svitolina.

Därefter skulle de få se superstjärnan, tillika världstvåan, Novak Djokovic möta Alex de Minaur. Men, den australiske världsnian tvingades dra sig ur på grund av höftskada och Djokovic gick därmed direkt till semifinal.

I stället bjöds åskådarna på två efterföljande dubbelmatcher.

Klädkoder

Det ses som ärofyllt att sitta i den kungliga boxen på Wimbledon. Men det kommer också med en del krav. Bland annat ställs det krav på kavaj och slips eller motsvarande för männen. Gästerna bjuds på lunch i klubbhuset, men också té och annan dryck.

I semifinal ställs Novak Djokovic mot 25-rankade italienaren Lorenzo Musetti, som slog ut 13-rankade amerikanen Taylor Fritz. I den andra semifinalen möts världsfemman och världstrean, Daniil Medvedev mot Carlos Alcaraz.