Guidetti om smärtan efter EL-missen: ”Gick ut och fiskade”

Publicerad 2017-06-07

John Guidetti är redo för Frankrike.

Men anfallaren erkänner att det tog lång tid att komma över semifinalförlusten och missen i Europa League.

Finalen klarade han inte av att titta på.

– När det var final på Friends åkte jag till landet, satte mig på gräset och hade ingen tv där. Så gick jag ut och fiskade, säger han.

John Guidetti har precis klivit av ett träningspass på Friends Arena. Bara för ett par veckor sedan dansade Manchester Uniteds spelare av samma plan med Europa League-bucklan i nävarna.

United slog ut Celta Vigo i semifinalen och John Guidetti missade en vass chans i slutskedet av matchen.

Det tog tid att smälta för anfallaren. Inför mötet med Frankrike berättar han om smällen som sved.

– Den var jobbig. Vi reste hem, det var förseningar och jag var inte hemma i Vigo förrän halv tio på morgonen. Jag kom i säng vid kvart i tio, dagen tog aldrig slut kändes det som. Det var sjukt. Men det är sådant som händer. Det finns större spelare än mig som missat straffar i VM och det svider än mer. Det är en del av jobbet, säger John Guidetti för att i nästa andetag säga:

– Det var skittråkigt... När det var final på Friends åkte jag till landet, satte mig på gräset och och hade ingen tv där. Så jag gick ut och fiskade.

Det var så hårt att du inte klarade av att se finalen alls?

– Nej. Det var inget att se på för mig. Alltså bra final, kul för Sverige. Men det skulle bara komma tillbaka gamla minnen.

Fick du napp, undrar någon?

– Några mörtar, så det räknas inte. Ingen gädda...

”Vad fan är oddsen”

Familjens närvaro med sambon Sanna och parets lilla dotter har hjälpt.

– Jag längtade efter att komma hem. När man får se sin dotter hjälper det och sätter perspektiv på livet. Men även när jag lekte med min dotter dagen efter kunde min tjej se att det var något som störde mig. Men det är så det är när man brinner för något.

– Men sen också att finalen var i Stockholm, vad fan är oddsen.., säger John Guidetti som påpekar:

– Men vi är stolta över oss själva, vi tog oss så långt och var nära att slå ut ett lag som Manchester United också.

Han är i stora lag nöjd med sin säsong i Celta Vigo.

– Supernöjd. Vi har gjort historia med klubben. Jag kanske borde gjort lite mer mål, tio mål och sju assist, men spelmässigt är det min bästa säsong i Spanien och Aspas (Iago) har haft en fantastisk säsong och har lagt nio på straffar. Hade man lagt till nio hade man kanske kommit upp i de siffror man vill ha, sen kanske jag inte hade satt alla men jag är okej på straffar...

”Vi har goda minnen”

Men nu väntar landslaget och VM-kval mot Frankrike på fredag. John Guidetti spelade tillsammans med Ola Toivonen på topp när lagen möttes i Paris i november då Marcus Berg var skadad.

– Vi har goda minnen från första matchen. Jag tycker att vi gjorde en bra fajt, men hade kanske lite otur med domslut som gjorde att vi inte kommer därifrån med poäng. Men det är skillnad på att spela här hemma, på ett fullsatt Friends. Det ska bli kul.

Vad blir din viktigaste uppgift?

– Springa, mycket. Det viktigaste är att laget vinner matchen. Om jag ska spela noll minuter, en eller hundra minuter ska jag kämpa och springa hårt. Det handlar om att vi måste sätta defensiven. Det är inte det absolut roligaste, men är det viktigaste. Den här matchen handlar inte om att vi ska göra tio översteg utan om att vi ska försöka plocka med oss en eller tre poäng.