Spelar – för att klara av allsvenskan

Publicerad 2013-12-19

I dag går Challes Djurgården in i European Trophy.

Det väntar ovanliga ­matcher för Djurgården i ­European Trophy. grabbarna

Matcher de inte för­väntas vinna.

– Det blir skönt för ­grabbarna att spela utan kniven på strupen, säger sportchef Charles Berglund.

Det är skarpa kontraster för Djurgården. I ena stunden kämpar man för att ta poäng mot Troja och Almtuna i kampen om en kvalserieplats, i nästa är man ett av sex lag i Europa som spelar slutspel i European Trophy.

I dag går man in i turneringen mot nuvarande SM liiga-fyran JYP och på lördag väntar Luleå. Men Djurgården väljer ingen blygsam målsättning om att delta och göra sitt bästa:

– Målsättningen är alltid att vinna, det var det när vi gick in i gruppspelet och det gick ju bra så det är samma nu, säger ”Challe” Berglund.

Han hoppas, förutom på segrar, att slutspelet ska bygga laget inför den andra allsvenska halvan.

– Det här är bra matcher för oss, bättre träning och utbildning än att åka en massa skridskor på Hovet en vecka. Det är bra att få komma ifrån vardagen med laget och vara nära varandra ett antal dagar.

”Avsikt att vinna”

Hur mycket betyder det att laget får spela några matcher utan press?

– Det är skönt. Normalt spelar de med kniven på strupen varje match, här kan de spela med helt ­andra förutsättningar. Även om vi har för avsikt att vinna matcherna är det skönt att slippa kniven mot strupen, säger sportchefen.

Passar ni på att experimentera någonting givet de förutsättningarna?

– Nej det tycker jag inte vi ska. Det är viktigare att jobba med vårt eget spel, vi har mycket kvar att jobba med där.

LÄGET I ALLA LAGEN

Djurgården

Spelare som saknas: Mathias Sundberg (sjuk), Joakim Hagelin (skadad), Niclas Heinerö (skadad), Robin Norell (JVM-uttagen) och Linus Arnesson (JVM-uttagen).

Övriga truppnyheter: För att täcka upp de många vakanserna tar Djurgården med två relativt oprövade juniorer: Forwarden Tobias Liljendahl, -95, och backen Andreas Englund, -96. Även Örebrolånet Bobbo Petersson får följa med.

Luleå

Spelare som saknas: Johan Forsberg (skada), Linus Klasen (Tre Kronor), Peter Cehlárik (JVM) och Lucas Wallmark (JVM).

Övriga truppnyheter: Marcus Fagerudd, Emil Bejmo och Patrik Näslun lånas in från Asplöven. Dessutom följer stortalangen Einar Emanuelsson med laget ner.

Frölunda

Spelare som saknas: John Klingberg, Joel Lundqvist (båda Tre Kronor) och Alexander Wennberg, Sebastian Collberg, Andreas Johnson, Erik Karlsson, Anton Karlsson (alla JVM), Jonas Ahnelöv (ska bli pappa), Nicklas Lasu (skadad), Max Görtz (skadad).

Övriga truppnyheter: Med tio (!) man borta är det flera juniorer som följer med till Berlin: Julius Bergman (b), Anton Blidh (fw), Gustav Rydahl (f), Robin Söderqvist (f), Pontus Widerström (f), Jonathan Johnsson (f). Dessutom valde Frölunda att blixtlåna Karlskronas målspruta Jordan Smotherman sent i går kväll.

Färjestad

Spelare som saknas: Andreas Bastiansen (skada), Ludwig Byström (JVM). Per Åslund följer med ner till Berlin men är tveksam p.g.a axelskada.

Övriga truppnyheter: Både Rickard Wallin och Milan Gulas som varit borta är med truppen till Berlin och Leif Carlsson hoppas båda kan bidra.