Flyttar stryktipset från klassiska 377 – då rasar tittarna

Publicerad 2013-02-16

SVT:s text-tv flyttar Stryktipset från sidan 377.

Då rasar tittarna.

– Vi folkomröstade om EU och kärnkraft, men inte om det här? Demokratin är död, dundrar Sportbladets tv-krönikör Marcus Leifby på Twitter.

Stryktipset har på lördagarna legat på text-tv-sidan 377 sedan urminnes tider.

Men i dag fick tittarna en smärre chock när de knappade in på den ”heliga” sidan.

På 377 fanns i stället fem elitseriematcher i ishockey samt två matcher i elitserien i handboll (damer och herrar). Stryktipset är förflyttat till sidan 551.

”Mänskliga rättigheter för fan”

På Twitter uttryckte mängder av besvikna tittare sitt missnöje:

”Om vi inte demonstrerar när text-tv flyttar stryktipset från sidan 377, vad ska vi då demonstrera för?. Mänskliga rättigheter förfan! Alla har rätt att söka asyl, få mat, medicin och sånt tjafs. OCH ATT FÖLJA STRYKTIPSET PÅ TEXT-TV SID 377!”, skriver komikern Soran Ismail.

”SVT Sport. Ni måste omgående ta ett alkotest på personen som chefer över texttv! Ge oss 377 tillbaka! – Tobias Abramsson.

”Känner ingen motivation”

”Skiter i om det är hästkött i lasagnen eller bajs i burgaren. SVT Sport levererar veckans stora skandal när de flyttar stryktipset från 377!” – Michael Poromaa.

”Jag tänkte spela idag men känner ingen motivation nu när man inte följer det på 377” – Samuel A.

Oskar Jönsson gick till och med så långt att han startade en namninsamling för att behålla stryktipset på 377.

”Måste prioritera”

SVT Sport försvarar sitt beslut med orden:

”Stryktipset och Europatipset har en längre tid följts på sidan 377 och 551 (Stryktipset) och 553 (Europatipset). Från och med onsdag den 13/2 följs tipsen på 551 och 553. Vi gör detta för att vi vill ha de mest intressanta matcherna på vår klassiska 377. Dessutom blir vårt målserviceutbud ständigt större så vi måste se över och prioritera dom målservicesidor vi har. Stryktipset och Europatipset försvinnar alltså inte ur SVT Texts utbud. Däremot får man knappa in 551 och 553 istället”.