Kalla snabb i O-ringenskogen

Publicerad 2011-07-28

"Det här var riktigt kul"

Hon är stjärna i skidspåren men en nybörjare i orienteringsskogen.

Ändå sprang Charlotte Kalla snabbt och nästan felfritt på den fjärde O-ringenetappen.

– Det här var riktigt kul. Har haft en bra dag i skogen, sade hon efter sitt lopp.

Kalla dök upp i masstarten i klassen Challenge 10 kilometer och sprang direkt ifrån sina kvinnliga konkurrenter till etappseger. Männen hade hon däremot en del nytta av.

– Vi var ett stort gäng i skogen och jag försökte lära mig så mycket jag kunde genom att hänga med på kartan, sade längdstjärnan, som ser orientering som ett kul inslag i sommarträningen.

– Jag tycker att det är jättebra träning. Det är verkligen allsidigt att springa i skogen. Det är annat än att bara följa ett elljusspår, sade hon.

På fredagens avslutande etapp blir utmaningen större. Då ska Charlotte Kalla försöka att klara banan alldeles på egen hand.

Kringstad tillbaka på O-ringen

Bland de tusentals O-ringenorienterarna i Söderhamn syntes också Annichen Kringstad. Den flerfaldiga världsmästarinnan har inte varit med i O-ringen sedan 1988. Nu skuggade hon först sin elvaåriga dotter Åse på morgonen innan hon själv sprang en bana.

– Kul, även om den fysiska kapaciteten inte är på topp. Fast roligast var att springa med Åse i dag, sade Kringstad.

Lind leder totalt

Elitklasserna vanns på torsdagen utav Johan Runesson, Göteborg-Majorna, och Josefine Engström, Alfta-Ösa.

Totalledare är emellertid fortfarande William Lind, Malung, och Tove Alexandersson, Stora Tuna. Dessa två går ut först i jaktstarten i morgon.

TT