Försökte ta sig in utklädd till präst

Publicerad 2013-12-31

Schumachers fru vädjar om respekt

Michael Schumacher kämpar för sitt liv på sjukhuset i Grenoble.

Nu säger 44-åringens manager att en journalist försökt ta sig in till F1-stjärnan genom att klä ut sig till präst.

– Jag kunde inte ens föreställa mig att något sånt här kunde hända, säger Sabine Kehm till Die Welt.

Michael Schumachers läkare höll på nyårsafton en presskonferens där de berättade att 44-åringens tillstånd förbättrats men att Formel 1-legendaren fortfarande kämpar för sitt liv. Media från hela världen följer varje rapport inifrån sjukhuset för att rapportera om tyskens hälsa efter den svåra skidolyckan.

Nu berättar Schumachers manager om en stor skandal.

– En journalist utklädd till präst har försökt få komma in i Michaels rum. Jag kunde inte ens föreställa mig att något sånt här kunde hända, säger Sabine Kehm till Die Welt.

Frun vädjar om respekt

Schumachers fru Corinna vädjar nu via läkaren Gérard Saillant, tillika nära vännen till Michael, om respekt.

– I Corinnas namn skulle jag vilja be er att inte pressa det här. Varken oss eller familjen. Ni kan göra ert bästa för Schumacher genom att låta läkarna vara i fred. Vi döljer ingenting, säger Saillant enligt The Guardian.

The Guardian skriver att händelsen påminner om skandalen 1991 när två journalister från Sunday Sport tog sig in i ett sjukhus genom att klä ut sig till läkare och sedan fotograferade skådespelaren Gorden Kaye som behandlas för hjärnskador till följd av en bilolycka. De stämdes senare av skådespelaren.

Följ ämnen i artikeln