Blytunga smällen: Borta tre månader

Publicerad 2017-06-05

Här är det blytunga beskedet för Belgien – och Chelsea:

Eden Hazard har brutit fotleden under en landslagsträning och väntas bli borta i upp till tre månader.

Därmed riskerar han att missa inledningen av nästa säsong.

Efter en lite sämre säsong 2015/16 hittade Eden Hazard tillbaka till sitt rätta jag och var återigen en bärande spelare för sitt Chelsea. Med sina 16 mål och fem assist var han starkt bidragande till att ”The Blues” tog hem ligatiteln.

”Skulle överväga det”

Det har också börjat cirkulera rykten om att Real Madrid ska vara redo att hosta upp rejäla slantar för att köpa loss superstjärnan och Hazard har själv bekräftat att det i så fall finns ett ömsesidigt intresse.

– Självklart skulle jag överväga det, om Real Madrid kom med ett erbjudande. Jag vill vinna titlar och det vore fantastiskt att få vinna Champions League. Vi får se vad som händer, sa han så sent som på söndagsförmiddagen, enligt The Guardian.

Blir borta länge

Sen kom smällen.

På sitt officiella twitterkonto meddelar nämligen det belgiska landslaget att 26-åringen har brutit sin högra fotled under en landslagsträning och enligt rapporter kan han bli borta i upp till tre månader.

Enligt journalisten Kristof Terreur – som bevakar Premier League och det belgiska landslaget – kommer Hazard att opereras.

Han missar därmed VM-kvalmatcherna mot Estland och Gibraltar och riskerar också att missa inledningen av nästa Premier League-säsong, som börjar i mitten av augusti.